fbpx

Copilele hoațe care au speriat Clujul nu răspund penal și le dau bătăi de cap polițiștilor

Cele două hoațe de care s-au plâns mulți clujeni pe Facebook sunt de fapt trei, dar acționează câte două. Problema este că toate trei au sub 14 ani și nu răspund penal. Așa că, dragi clujeni, atenție mare la genți!

Contactat de Clujust, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a precizat că sunt trei fete care acționează câte două și că au au între 12 și 13 ani. Având sub 14 ani, potrivit codului penal, nu răspund penal, astfel că profită de actuala legislație.

”Pentru fiecare faptă se întocmește dosar penal, se constată că au sub vârsta la care răspund penal și se trimite la instanță propunere de clasare”, a explicat Morar. Și cele trei hoațe nu duc lipsă de dosare. Șapte sunt la biroul de investigații criminale și mai multe la Secția 2 de Poliție, căci fură cel mai mult în Mărăști și Piața Mihai Viteazu.

Cele trei au fost duse în trecut în centre de plasament din Cluj-Napoca și Câmpia Turzii, dar imediat părinții le-au scos de acolo. De altfel, polițiștii bănuiesc că părinții le-au învățat să fure, dar este greu să dovedească și să-i tragă la răspundere pentru instigare. După vârta de 14 ani, fetele vor răspunde penal și vor putea fi închis în centre pentru minori. Până atunci, polițiștii care patrulează prin Cluj-Napoca le țin sub observație și, de fiecare dată când le întâlnesc, le controlează să vadă dacă au asupra lor bunuri furate.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina