fbpx
captură video de pe site-ul orasulcomoara.ro

Constructor obligat de instanță să pună în siguranță imobilul vecin, care o ia la vale

Tribunalul Cluj a emis, în 7 septembrie, o ordonanță președințială prin care a obligat constructorul de pe strada Victor Papillian din Cluj-Napoca să pună în siguranță un imobil vecin, care o ia la vale din cauza gropii săpate pentru șantier.

Tribunalul a emis ordonanța președințială împotriva constructorului persoană fizică Horea Mircea Pop la cererea unei familii dintr-o casă vecină, după ce Judecătoria Cluj-Napoca a respins cererea ca neîntemeiată!

Solutia Tribunalului pe scurt: ”Admite apelul declarat de apelantii S.I.F şi S. Ş.M impotriva sentintei civile nr. 8424/02.08.2021 pronuntata de Judecatoria Cluj Napoca in dosar 14316/211/2021, pe care o schimba in tot in sensul ca:

Admite cererea formulata de reclamanţii SUCIU IOAN FELICIAN şi SUCIU ŞOIMIŢA MIHAELA în contradictoriu cu pârâtul POP MIRCEA HOREA si in consecinta:

Dispune obligarea pârâtului să realizeze pe cheltuiala proprie următoarelor măsuri de punere în siguranţă a imobilului teren şi casă, situate în Cluj-Napoca, str. Victor Papilian, nr. 13, jud. Cluj, proprietatea reclamanţilor, constând în: realizarea unei umpluturi în partea de aval a structurii de sprijin dintr-un material filtrant proiectat pentru a proteja nisipul sarmatian împotriva subspălarii, cu o pantă maximă a pasivului de 1:3 şi o înălţime a banchetei executată până la cota străzii Victor Papilian, precum şi realizarea unor incluziuni rigide până la cota 10 m faţă de cota str. Victor Papilian, executate prin îndesare, iar nu prin dislocuire, având ca finalitate punerea în siguranţă a proprietăţii reclamanţilor.

Obliga paratul sa plateasca reclamantilor suma de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata la fond . Obliga intimatul sa plateasca apelantilor suma de 3020 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata partiale in apel, respingand alte pretentii. Definitiva.”

Amintim că pe strada Victor Papillian din Cluj-Napoca este de ceva vreme un scandal monstru după ce din cauza săpăturii pentru viitoare case cu subsol, demisol, parter și mansardă celelalte case din jur o iau la vale.

În urmcă cu câteva zile, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, l-a numit astăzi infractor pe constructorul șantierului care a dus la surparea străzii Victor Papilian.

Emil Boc l-a acuzat pe acesta și de iresponsabilitate din moment ce a refuzat să pună în aplicare măsurile impuse de către Inspectoratul de Stat în Construcții, cu termen până în 25 august.

Comments

comentarii

În 2021, echinocţiul de toamnă are loc astăzi, 22 septembrie, la ora 22:21 şi reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc.... Citește mai mult
Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, 22 septembrie, într-o conferinţă de presă, că speră ca jucătorii săi să aibă o altă atitudine în meciul din şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, cu CFR Cluj.... Citește mai mult
O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.... Citește mai mult
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar asta înseamnă că începem să scoatem din dulap hainele mai călduțe și accesoriile potrivite.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!