fbpx

Consiliul Judetean Cluj sub ancheta DNA. Vezi persoanele vizate UPDATE

Procurorii DNA ancheteza mai multe contracte inchetaie de Consiliul Judetean Cluj, intre care cel pentru construirea noii piste a aeroportului si contracte cu firma actualului arhitect sef al CJ Cluj

UPDATE 3 

Arhitecul şef al judeţului Claudiu Salanţă spune că firma Inter Proiect nu mai are contracte cu CJ Cluj din 2008. “Implicarea mea in anchetă e doar că erau documente la mine în birou. Eu sunt de 6 luni în funcţie”

Directorul Mariana Raţiu a spus că i s-au solicitat documente cu privire la noua pistă a aeroportului şi legat de o parcare pentru avioane. “Am fost audiată la DNA Cluj circa o oră şi jumătate în această dimineaţă”, a spus Raţiu. 

 

UPDATE 2: Horea Uioreanu a fost dus la DNA pentru audieri
UPDATE Primele locatii perchezitionate de dimineata au fost sediul din Piata 1 Mai al societatii Napoca Constructi SA, detinuta de omul de afaceri Ioan Bene. De asemenea, au fost perchezitii la firmele Panpetrol si Napoca Security, amandoua din grupul Ben & Ben. Au urmat perchzitii la Aeroportul International CLuj-Napoca, de unde procurorii au mers la sediul Consiliului Judetean Cluj. Serviciul Roman de Informatii a monitorizat persoane implicate in ancheta inca de la sfarsitul anului 2012. In acest timp, Horea Uioreanu a fost vazut la petreceri alaturi de omul de afaceri Ioan Bene.

 

Procurorii au sigilat dis de dimineata trei birouri din Consiliul Judetean> al presedintelui Horea Uioreanu, al arhitectului sef Claudiu Salanta si al directorului de dezvoltare Mariana Ratiu.

In pararelel au avut loc perchezitii la domiciiului lui Horea Uioreanu, la Facultatea de Constructii, la Aeroportul Cluj-Napoca, la domiciului omului de afaceri Ioan Bene si inca 7 locatii, sedii de firme si domicilii. Firma lui Ioan Bene a construit noua pista a aeroportului.

La Facultatea de Constructii este profesor consilierul judetean Ioan ioan petranPetran (foto), presedinte PNL Cluj-Napoca.

 

 

 

 

DSC_1163Presedintele Horea Uioreanu a fost adus la sediul CJ cu aceeasi masina a DNA cu care a fost dus mai demult Sorin Apostu. Uioreanu nu a dorit sa dea declaratii jurnalistilor. Perchezitia biroului are loc de fata cu el.

 

mariana ratiu ratiu marianaDirectorul Mariana Ratiu a fost adusa de procurori DNA la Consiliul Judetean. Si biroul ei era sigilat. Mariana Ratiu este cea care semneaza cntractele, a doua dupa Horea Uioreanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Firma arhitectului a avut contracte cu CJ Cluj claudiu-daniel-salanta

Claudiu-Daniel Salanţă a fost numit arhitect şef al Consiliului Judeţean Cluj prin dispoziţia preşedintelui acestuia Horea Uioreanu la data de 18 noiembrie 2013. La acea dată, Salanţă era asociat la SC Inter Proiect SRL, o firmă de arhitectură şi urbanism cu sediul în Cluj-Napoca, care a avut şi are contracte cu statul român, inclusiv cu Consiliul Judeţean Cluj, Tetarom (unde acţionarul principal cu peste 99% din capitalul social este CJ Cluj), primăriile din judeţul Cluj şi alte instituţii publice locale din Cluj-Napoca (ISU Cluj, UBB Cluj, IŞJ Cluj, Patriarhia Ortodoxă Română sau Armata – Divizia 4 Infanterie Cluj). 

 

Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

În cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate şi informativ din partea Serviciului Român de Informaţii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina