Acasă » SOCIETĂȚI » Consiliul Concurenței analizează preluarea Politub SA de către Teraplast
Fabrica Teraplast (sursa foto economica.net)

Consiliul Concurenței analizează preluarea Politub SA de către Teraplast

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Teraplast SA preia compania Politub SA. Operațiunea constă în achiziţionarea de către Teraplast SA de la New Socotub SARL Franța a unui pachet de 49,99% din acțiunile Politub SA. Societatea milionarului clujean Dorel Goia deţine deja un pachet de pachet 50% din acțiunile Politub SA.

Teraplast SA este o companie românească activă în domeniul procesării de PVC și un producător important de materiale pentru construcții, instalații și amenajări.

Politub SA este, de asemenea, o companie românească care produce țevi de polietilenă pentru diverse aplicații, incluzând distribuția de apă, distribuția de gaz, telecomunicații, irigații, protecție cabluri electrice, precum și fitinguri, echipamente de sudură, scule și dispozitive, armături și accesorii, cămine de vană și apometre.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Dorel Goia

Acţionar principal Teraplast Bistriţa este milionarul clujean Dorel Goia. Acesta spunea în luna luni, în cadrul conferinţei Cum poate fi reindustrializată România, organizată de Ziarul Financiar: „Eu cred că dacă o companie nu performează cu o tehnologie de ultimă oră, nu are nicio şansă. Ne-am multat la intrarea în oraş, dar din păcate nu avem parc industrial aşa cum se întâmplă la Cluj-Napoca, care este un model de urmat.”

Angajați din penitenciare

În primăvară, Dorel Goia spunea că deficitul mare de personal l-a determinat să ajungă să caute oameni şi în închisori: „Închisoarea nu ne acordă câţi deţinuţi ne-am dori, pentru că nu ne pot asigura paza formală a celor care lucrează la noi. Cei care lucrează în regim liber vin la serviciu ca orice om obişnuit, doar traversează strada, în vreme ce ceilalţi vin cu autobuzul. Odată, am folosit 40- 50 de deţinuţi la o construcţie.“

TeraPlast este o companie cotată la Bursa de la Bucureşti, având o valoare de piaţă de 309 milioane de lei (68,6 milioane de euro). Goia deţine aproape 47% din companie.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina