fbpx

Consiliul Baroului Cluj le cere avocaților să nu trimită stagiari unde nu au voie

Consiliul Baroului Cluj a decis că avocații definitivi îndrumători sunt obligați să se abțină în a desemna avocați stagiari să-i reprezinte la instanțe unde acestia din urmă nu au voie să pună concluzii, adică la tribunal, curtea de apel si Inalta Curte.

“Publicăm Hotărârea Consiliului Baroului Cluj nr. 51/28.03.2023 cu privire la obligativitatea avocaților îndrumători/alți avocați definitivi din cadrul Baroului Cluj de a se abține în a desemna avocați stagiari în vederea reprezentării în cauzele care se desfășoară în fața instanțelor la care avocatul stagiar nu are dreptul de a pune concluzii.

Reamintim că art. 85 (1) din Legea nr. 51/1995, republicată stabilește că: Avocatul răspunde disciplinar pentru nerespectarea prevederilor prezentei legi sau ale statutului, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale baroului sau ale uniunii (…)., a tranmis Consiliul Baroului.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Un accident soldat cu două victime a avut loc pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Primarul Bogdan Pivariu a efectuat o vizită pe șantierul din zona străzii Cetății din Florești și a găsit nereguli.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!