In urma dezvaluirii despre judecatoarea din Dej care a intarziat la judecarea unei proouneri de arestare, conducerea Curtii de Apel Cluj a demarat verificari.
“In ceea ce priveşte informaţiile apărute în mass-media potrivit cărora a fost pus în libertate un bărbat acuzat de viol urmare a faptului că judecătorul de drepturi si libertăţi de la Judecătoria Dej, în faţa căruia urma sa fie prezentat bărbatul cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, a ajuns la muncă la câteva ore după expirarea ordonanţei de reţinere, vă comunicăm faptul că, referitor la aspectele menţionate, conducerea Curţii de Apel Cluj a demarat verificări în conformitate cu dispoziţiile art. 7 alin 1 lit. c din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.
După finalizarea acestor verificări vom reveni cu un nou comunicat de presă.”, a transmis purtătorul de cuvânt, judecator Carmen Pop.
Articolul 7(1) Președintele curții de apel exercită prerogative manageriale în scopul organizării eficiente a activității curții, precum și atribuții de coordonare și control privind administrarea curții de apel și a instanțelor din circumscripție, după cum urmează:
c) asigură și verifică, personal sau prin intermediul vicepreședintelui ori al altor judecători pe care îi desemnează în acest scop, respectarea obligațiilor legale, a regulamentelor, a hotărârilor Consiliului Superior al Magistraturii date în conformitate cu legea, a hotărârilor adunărilor generale și ale colegiilor de conducere de către judecători și personalul auxiliar de specialitate, la toate instanțele din circumscripție;