fbpx

Concurență record la Cluj pentru un post de asistent de judecător – 21,5 !!

La selecția de experți externi cu atribuții de asistenți ai judecătorilor din cadru unui proiect pe fonduri europene al CSM s-au înscris 2300 de candidați, fiind validați 2273 pentru cele 165 de posturi din toată țara Pentru Curtea de Apel Cluj este de departe cea mai mare concurență: 21,5 pe un loc! Mai mult decât la INM sau la facultăți căutate.

Concurența medie pe țară ar fi de  13,77, însă selecția se face pentru fiecare instanță în parte, fiind împărțite cele 165 de locuri la 19 instanțe pilot. 

La Cluj s-au înscris și au fost validați 215 candidați pentru 10 posturi -(21,5/loc)

La București sunt 362 candidați pentru cele 23 de posturi de la Curtea de Apel -(15,73/loc), iar pentru  Tribunal sunt 219 candidați  pe 18 locuri (12,1/loc).

Pentru Curtea de Apel Brașov sunt 138 de candidați pe 10 locuri, deci o concurență de ”doar” 13,8 pe loc.

Candidații sunt notați cu coduri în centralizatorul afișat de CSM, dar se aude că absolvenții de Drept care au picat la examenul pentru Barou se vor ”lupta” și cu avocați pentru posturile de asistenți de judecători.

La Cluj, susţinerea probei practice şi a interviului în perioada 16-19 noiembrie 2020 are loc la sediul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai, din strada Avram Iancu nr. 11. Candidații trebuie să se prezinte cu 10 minute înainte de ora afişată, având la dumneavoastră actul de identitate.
Purtarea măştii este obligatorie. Respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi de distanţare socială sunt obligatorii.

Se permite candidaților ca, în timpul interviului, să aibă asupra lor actele normative menționate în tematică, care pot conține soluții pe scurt din decizii pronunțate de: Curtea Constituțională, Înalta Curte de Casație și Justiție (în recurs în interesul legii sau în procedura de dezlegare a unor chestiuni de drept), Curtea Europeană a Drepturilor Omului sau Curtea de Justiție a Uniunii Europene; nu sunt permise ediţiile comentate sau adnotate ale legislaţiei menționate, nici exemplarele cu legislaţia indicată cu menţiuni proprii pe margine;

Deţinerea ceasurilor (mecanice şi inteligente) este interzisă; candidaţii vor depozita în bagajele personale înainte de intrarea în sala de desfășurare a evaluării prin interviu orice obiecte sau dispozitive de comunicare la distanţă;

 Evaluarea prin interviu va avea loc în două etape:

a) etapa practică: candidaţii vor avea acces în sala de concurs conform programării; se va proceda la extragerea unui subiect pentru verificarea
cunoştinţelor juridice, redactat cu respectarea tematicii; în baza acestui subiect, candidaţii vor tehnoredacta o lucrare într-un timp alocat;

b) etapa interviului în faţa comisiei: după finalizarea etapei practice, candidaţii se vor prezenta cu lucrarea tehnoredactată în faţa comisiei de selecţie şi vor răspunde la întrebările membrilor comisiei de selecţie, conform tematicii şi bibliografiei; în cadrul acestei etape vor fi verificate criteriile de evaluare indicate în anunțul de selecție.

 Timp estimat pentru evaluarea prin interviu: aproximativ 30 de minute.

Candidaţii vor respecta măsurile de prevenire împotriva infectării cu virusul COVID-19 stabilite la sediile instanţelor/locurilor de examinare; vor purta în permanenţă mască şi vor urma instrucţiunile de siguranţă aplicabile la momentul examinării.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns