fbpx

Clujeanul Avram Gal, vicepreședinte ALDE, a discutat cu Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la reuniunea TAPS din SUA

Reuniunea organizată în Statele Unite sub auspiciile TAPS (Tragedy Assistance Program for Survivors) a adus loalaltă leadershipul militar american, dar și reprezentanți ai aliaților SUA.

”Am avut astfel oportunitatea să reprezint România la un eveniment de maiximă sensibilitate și importanță pentru societatea americană. Evocarea eroilor Armatei SUA și manifestarea aprecierii pentru sacrificiul lor suprem reprezintă o datorie sacrosantă în mentalul colectiv american. În egală măsură, TAPS coordonează un program de sprijin al familiilor militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații. Suportul afectiv și material sunt cruciale pentru miile de familii rămase în urmă cu povara unei suferințe imense.

În acest context, am avut prilejul să-l întâlnesc pe Secretarul american al Apărării, generalul Lloyd Austin, un militar de carieră extrem de apreciat, care prin vasta experiență acumulată a cunoscut deplin ce înseamnă camaraderia și sacrificiul.

Văzând respectul arătat Românie de liderii armatei americane pentru modul exemplar în care soldații noștri și-au făcut datoria în teatrele de operații, am înteles perfect că militarii sunt adevărați ambasadori ai României în lume. Astfel am consolidat o punte de legătură cu SUA bazată pe respect, loialitate și onoare. Este foarte important să fructificăm acest capital de încredere pe care dimensiunea militară ni-l oferă.

În perioada cât am fost consilier al ministrului Apărării, Gabriel Leș, am avut oportunitatea să interacționez cu lideri și organizații din sfera securității și apărării. La acel moment, apele Mării Negre nu erau la fel de tulburi ca și astăzi, tocmai de aceea țin să accentuez că, dincolo de provocări, oportunitățile care se deschid în relația bilaterală cu Statele Unite trebuie capitalizate prompt.

Una dintre organizațiile de prestigiu din România care s-a implicat în promovarea relației cu TAPS este Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, condusă de dl gral (r) Gabriel Oprea. După vizita din România a președintei TAPS, dna Bonnie Caroll, la sediul UMPMV, am avut astăzi ocazia să transmit părții americane mesajul dlui Gabriel Oprea.

Totodată, am agreat cu partenerii din Statele Unite să accelerăm demersurile de înființare a filialei TAPS din România, care va avea rol de reprezentare la nivel regional. Rămân astfel loial și dedicat eforturilor de consolidare a parteneriatului cu Statele Unite, într-un context regional turbulent și delicat, dar pe care cu determinare și înțelepciune cred că-l vom transforma într-un avantaj.”, a precizat Gal

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!