fbpx

Cluj-Napoca, punct de aprovizionare cu droguri pentru o grupare din Rădăuți care a vândut de 700.000 lei

O grupare periculoasă din Rădăuți, care a vândut droguri de 700.000 lei în zona Sucevei, inclusiv minorilor, se aproviziona cu substanțe psihoactive din Cluj-Napoca și din străinătate, potrivit DIICOT.

Procurorii DIICT– Serviciul Teritorial Suceava împreună cu polițiștii BCOO Suceava – Serviciul Antidrog au efectuat, ieri, un număr de 27 de percheziții domiciliare, dintre care 25 pe raza județului Suceava și două pe raza municipiului Cluj-Napoca într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane de pe raza municipiului Rădăuți, județul Suceava, au constituit un grup infracțional organizat specializat în  traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanțele consumatorilor, inclusiv minori, de pe raza municipiului și a localităților limitrofe.

Membrii grupului infracțional au achiziționat substanțele, destinate vânzării, atât din străinătate, cât și de la persoane din municipiului Cluj-Napoca.

Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive în cantitate totală de aproximativ 3,5 kilograme.

Membrii grupului infracțional au comercializat drogurile și substanțele psihoactive cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram. Astfel, doar din capturile realizate, rezultă o sumă minimă de 700.000 de lei (aproximativ 140.000 de euro) pe care membrii grupării ar fi putut să o obțină din vânzarea de substanțe interzise.”, a transmis DIICOT

La percheziții s-au găsit droguri, telefoane, bani și arme albe, cât și un pistol.

Comments

comentarii

Îmbătrânirea populației României dă motive de îngrijorare economiștilor. VEZI care este vârsta medie a Clujului.... Citește mai mult
Gospodinele pot pune pe masa de Rusalii fructe și legume proaspete. Piața volantă din centrul Clujului are program prelungit astăzi, până la 17:30.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!