Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Cine și pentru ce este cercetat în urma vizitei lui Joe Biden DOCUMENT

Cine și pentru ce este cercetat în urma vizitei lui Joe Biden DOCUMENT

Reprezentanții Poliției Capitalei au deschis un dosar de cercetare penală pentru ”port de obiecte periculoase” pe numele unui clujean care a intrat cu o sabie artizanală în hotelul unde era cazat vicepreședintele SUA, Joe Biden. Deși în presă s-a vehiculat că cel cercetat este Nelson Simone Pop, alias ”Nelson Modialu”, în realitatea cel cercetat este un amic de-al lui care venise să-i aducă obiectul la hotel.

 

beny vancea”S-a deschis un dosar de cercetare penală în baza articolului 372 Cod Penal. Nelson Simone Pop a fost audiat în dosar. Este cercetată o altă persoană”, au răspuns reprezentanții biroului de presă al Poliției Municipiului București.

CLUJUST.ro a intrat în posesia dovezii întocmite cu ocazia predării obiectului periculos. Aceasta arată că obiectul periculos a fost găsit asupra lui Beniamin Vancea (foto alăturată), clujean stabilit de ceva vreme la București, amic cu Nelson Simone Pop.

Documentul arată că polițiștii de la secția 17 de la Poliția Sectorului 5 București au confiscat în 20 mai un baston lung de 60 de centimetri în care se găsea o sabie artizanală de 41 centimetri fără tăiș.

dovada baston nelson

nelson mondialuBastonul aparține lui Nelson Simone Pop, cunoscut la ”Nelson Mondialu” (foto),  ”Eu mi-am uitat bastonul în portbagaj la Beni și i-am zis să mi-l aducă în fața hotelului. El a intrat și a fost oprit la filtrul de securitate al Secret Service. În hotel era cazat Joe Biden, care era în cameră căci era ora circa 22.30”, a spus Pop.  Aceasta a precizat că a fost audiat apoi la secția de poliție, unde a scrie pe 7 pagini tot ce a făcut cu trei zile înainte.

Art. 372  NOUL COD PENAL

Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase

(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:

a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;

b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;

c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant

se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina