fbpx

Cinci tineri magistrați ajung, dintr-un foc, la Judecătoria Cluj-Napoca. Să-i cunoaștem!

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în ședința precedentă, înaintarea către Preşedintele României a propunerilor privind numirea în funcţie a judecătorilor stagiari şi a procurorilor stagiari care au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 1 iulie – 3 noiembrie 2016. Cinci dintre aceștia vor ocupa posturi la Judecătoria Cluj-Napoca.

Cei cinci tineri magistrați care devin definitivi și care vor judeca la Judecătoria Cluj-Napoca sunt, în oridinea mediei generale de la examenul de capacitate, Ionuţ – Ovidiu Borlan (9,735) , Anca – Emanuela Mihai (9,662), Ruxandra Peter (9,617), Nicoale – Sergiu Cârlan (9,598) și Cosmina Codrescu (9,590). Cu toții sunt în primii 30 din cei o sută de judecători stagiari care au susținut examenul de capacitate. Aceștia și-au făcut stagiatura la Judecătoria Dej (Borlan), Judecătoria Baia Mare (Mihai), Judecătoria Buftea (Peter), Judecătoria Agnita (Cârlan) și Judecătoria Jibou (Codrescu).

I-am întrebat pe fiecare în parte ce înseamnă pentru el numirea în funcție de către Președintele României la Judecătoria Cluj-Napoca?

Ionuț Borlan

”Pentru mine e mai puțin important faptul că voi fi numit în funcție de către Președintele României la Judecatoria Cluj-Napoca. Ceea ce are însemnătate este că îmi voi definitiva un vis pe care mi l-am împlinit după absolvirea Institutului Național al Magistraturii și pe care l-am avut încă din primul an de facultate, respectiv acela de a fi judecător, cu toate consecințele și responsabilitățile care decurg de aici.”, ne-a răspuns Ionuț Borlan.

Acesta a absolvit Facultatea de Drept UBB Cluj și a urmat un master în științe penale la Universitatea București.

O schimbare bine-venită se va produce în viața Ruxandrei Peter (foto dreapta), după cum ea însăși recunoaște, căci se mută la Cluj după opt ani de stat în București.

Numirea la Judecatoria Cluj-Napoca inseamna, pentru mine, transpunerea in plan fizic a succesului obtinut ca urmare a tuturor eforturilor si muncii depuse, in mod continuu, in ultimii 4 ani. Judecatoria Cluj-Napoca a devenit, de aproximativ un an de zile, destinatia la care doream sa ajung in acest punct al “calatoriei” mele profesionale. Si, bineinteles, aduce cu sine si o schimbare in viata mea, zic eu bine-venita, avand in vedere ca am locuit in Bucuresti in ultimii 8 ani de zile.”, ne-a spus Ruxandra Peter.

”Ca tanar judecator, cred ca responsabilitatea este temelia pe care ar trebui sa fie cladita intreaga activitate profesionala a oricarui magistrat. Imi doresc ca activitatea mea in cadrul Judecatoriei Cluj Napoca sa fie caracterizata de profesionalism si de o buna colaborare cu toti judecatorii, cu avocatii si bineinteles, cu justitiabilii, fiind convins ca de la fiecare voi avea cate ceva de invatat.”, a precizat Sergiu Cârlan (foto stânga).

Anca Mihai și Cosmina Codrescu nu au răspuns întrebării noastre adresate prin intermediul mesageriei Facebook.

 

 

 

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!