Bătălia transferurilor. 40 de judecători pentru Judecătoria Cluj-Napoca. Cine sunt cei 3 norocoși

La ultima sesiune de transferuri a judecătorilor, au fost nu mai puțin de 40 de la mai multe instanțe din Ardeal care au cerut transferul la Judecătoria Cluj-Napoca. Alegerea celor trei care au fost admiși naște unele semne de întrebare.

Secția pentru judecători din Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat în 21 noiembrie transferul judecătorilor, dar modul în care au fost aleși nu este făcut public.

Potrivit Regulamentului, printre criterii sunt vechimea efectivă în funcția de judecător, vechimea la instanța de la care se solicită transferul și vechimea în gradul aferent instanței la care se solicită transferul.

Unul dintre judecătorii care urmează să activeze la Judecătoria Cluj-Napoca, Andrei Deac, vine tocmai de la Judecătoria Sibiu, unde a fost numit în funcție acum 6 luni! Pe lista celor care au cerut transferul (publicată mai jos) sunt judecători cu mai muți ani vechime la instanțele unde funcționează, care, spun sursele noastre, se întreabă de ce nu li s-a admis lor transferul și se gândesc să dea în judecată CSM.

O altă judecătoare care va fi la Judecătoria Cluj-Napoca este Mihaela Ganema-Rațiu de la Judecătoria Huedin, fost procuror până în 2021, intrată în magistratură la concursul de admitere directă din 2017, până atunci fiind consilier juridic la Consiliul Județean Cluj. Aceasta este soția directorului Cluj Arena, Radu Rațiu, consilier local PNL.

Al treilea judecător care ajunge la Cluj-Napoca în această sesiune de transferuri este George Bogdan Prodișteanu de la Judecătoria Dej, numit în funcție în 2019. Acesta s-a remarcat în 2017 la admiterea în Institutul Național al Magistraturii, când a luat 10 la proba interviului.

Lista cererilor de transfer

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [347.32 KB]

Regulamentul privind transferul judecătorilor prevede:

La soluționarea cererilor de transfer ale judecătorilor la alte instanțe vor fi avute în vedere următoarele:

– avizele motivate ale instanțelor implicate și punctul de vedere al curții de apel;

– volumul de activitate al instanței de la care se solicită transferul și la care se solicită transferul, numărul posturilor vacante și al posturilor temporar vacante la instanțele implicate și dificultățile de ocupare a acestora;

– vechimea efectivă în funcția de judecător;

– vechimea la instanța de la care se solicită transferul;

– vechimea în gradul aferent instanței la care se solicită transferul;

– specializarea judecătorului, specializările complementare, vechimea în cadrul secției/completului corespunzătoare/ corespunzător specializării;

– disponibilitatea de a activa în secția/completul corespunzătoare/corespunzător specializării postului vacant;

– domiciliul solicitantului;

– distanța dintre domiciliul și sediul instanței la care funcționează judecătorul și posibilitățile reale de navetă, inclusiv timpul afectat acesteia;

– starea de sănătate și situația familială.

Comments

comentarii

Luni au fost aprobate „două documente esenţiale, în linie cu reorganizarea instituţiei”, respectiv ştatul de funcţii şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciilor Senatului, iar în perioada următoare vor fi organizate „concursuri corecte”.... Citește mai mult
APBCT

Lasă un răspuns