fbpx

Avocatul Dan Chertes atacă voalat Consiliul Baroului Cluj, după ce i-a picat proiectul

Supărare mare pe avocatul Dan Chertes. Acesta a început asaltul asupra Consiliului Baroului Cluj, unde visează să ajungă la anul. Chertes a atacat voalat Consiliul, la scurt timp după ce i-a picat proiectul de modificare a Legii avocaturii din cauza lipsei de cvorum la Adunarea Generală Extraordinară. Adică, majorității avocaților nu au susținut proiectul lui Chertes.

”Mulțumesc colegilor care au fost azi prezenți la Adunarea Generală și au fost aproape să întrunească cvorumul necesar. Le mulțumesc și celor care au ajuns la 14,31 și nu au mai fost lăsați să semneze (și-mi cer eu scuze pentru acest lucru). Felicit și consiliul Baroului Cluj pentru punctualitatea de care a dat dovadă în închiderea listelor de semnături. Aștept astfel de manifestări de punctualitate și la alte Adunări Generale.“, a scris Dan Chertes pe pagina de facebook Avocatura Altfel, pe care o administrează, la câteva ore după adunare.

”Din pacate, primavara legislativa clujeana a avut soarta legii gratierii. Nu vom putea face avocatura altfel.”, a postat consilierul Victor Rusa pe contul său de Facebook. Imediat a sărit Chertes cu comentariu la postarea consilierului: ”Cred că la fel de rău le pare și colegilor care au ajuns la 14,31 și nu au mai fost lăsați să semneze. Dar nu fi trist, Victor, nu e totul pierdut.”

Și comentariile lui Chertes au continuat: ”Când s-a închis lista cică mai era 316. Dar n-au mai semnat vreo 10-15-20. Nu știu exact. Dar se știu ăia care nu au fost lăsați. Dacă se mai stătea 30 de minute era posibil să fie cvorum. Da, na. De ce să da, când poți să nu.

PS: Cvorumul era de 381. Deci 65. Plus cei prezenți după închidere. Deci sub 60.

PSS: Numai eu știu 2 care era sigur că ajung la și 45 că m-au sunat că erau într-o discuție cu clienții.”,

Sorina Sinca a comentat: ”Pacat…nu mai lipsea multa lume. Poate gasim o posibilitate sa motivam colegii!”
”Dan Chertes:  ”Pentru? A fost ultima ocazie. Acum putem doar să căutăm alternative. Sau să declarăm proiectul dead and buried.”

Sursele Clujust.ro spun că Dan Chertes a lansat un zvon înainte de adunare că avocații care lipsesc vor fi amendați de Consiliul Baroului pe motiv că au săvârșit abatere disciplinară. Numeroși avocați stagiari au mers speriați doar din această cauză la adunare.

Consilierul Luiza Budușan spune că în istoria Baroului nu s-au aplicat sancțiuni pentru lipsa de la adunări.  ”Consiliul a acordat întreg suport inițiativei colegului, dovadă fiind organizarea a două adunări care au implicat costuri pentru Barou, sala fiind închiriară pe o perioadă limitată. Avocații sunt liberi să acționeze potrivit propriiilor convingeri, dacă au înțeles să nu se prezinte la adunare, care avea scop propuneri de modificare legislativă, nu pot decât să bănuiesc că nu au fost convinși că aceste modificări sunt oportune in acest moment pentru profesia de avocat.”, ne-a spus Luiza Budușan.

Vom reveni cu poziții din partea consilierilor și cu informații despre posibila sancționare a avocaților absenți.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns