fbpx

Avocatul căruia un consilier UNBR îi ”flutura” pușcăria pe Facebook a fost trimis în judecată de DNA

Avocatul Alexandru Păun, nu demult intrat în Consiliul Baroului București în locul unui demisionar, pe care consilierul UNBR Silvana Racoviceanu îl făcea ”râmă” și îl trimitea la penitenciar pe Facebook, a fost trimis în judecată de DNA, alături de un executor judecătoresc.

Executorul judecătoresc Anton Casagranda-Stana este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave, iar avocatul Alexandru Păun de complicitate la abuz în serviciu  în formă continuată și spălarea banilor, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

”În perioada 2017 – 2018, inculpatul Casagranda-Stana Anton, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale în contextul desfășurării a două proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de 3.935.425 lei unor persoane îndreptățite să primească despăgubiri din partea Statului Român. Despăgubirile vizau un teren de aproximativ 1,5 ha din centrul municipiului Galați, care fusese expropriat ilegal de către regimul comunist.

Concret, în contextul menționat mai sus, din totalul despăgubirilor primite de creditori (19.469.214 lei), inculpatul Casagranda-Stana Anton ar fi transferat în mod nelegal în contul personal al avocatului sumele de:

– 3.020.615 lei, reprezentând „onorariu avocat”, în condițiile în care acesta din urmă nu a avut nici o calitate în raportul execuțional,

– 914.810 lei, cu titlu de “dobânzi datorate”, în condițiile în care creditorii încă nu încasaseră de la stat dobânzile solicitate, prin urmare nu aveau ce sume de bani să achite avocatului.

În perioada 18.07.2017 – 17.07.2018, pentru a disimula proveniența banilor primiți în modalitatea de mai sus, avocatul i-a transferat într-un cont deschis pe numele mamei sale. Ulterior, inculpatul a făcut din acest cont mai multe plăți și transferuri către diverse persoane fizice și juridice.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei doi inculpați.”, a transmsi DNA

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

După atacul furibund de pe Facebook, Silvana Racoviceanu a fost exclusă din programul ”Fii avocat în școala ta”, unde reprezenta Baroul Bucureșit, și din departamentul disciplinar din cadrul Baroului București.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!