Avocată cu vechime despre judecătoria dintr-un oraș mic: ”reușește cu succes să-l umilească pe Kafka”

O avocată cu vechime de 17 ani în profesie din Baroul București ne-a relatat într-o scrisoare experiența trăită la Judecătoria Răcari (oraș cu 6600 de locuitori), unde este justițiabil într-un dosar de succesiune. ”Mă simt intr-o stare de realitate paralelă si deseori mi se pare că nu aud bine”

”Mă numesc Cojoaca Brîndușa Ileana sunt avocat in Baroul București de aproximativ 17 ani. Se poate spune, deci, din start ca sunt avocat care a văzut multe Instanțe.

Intradevar, in tot acești 17 ani , am desfășurat avocatura fără întrerupere pe tot teritoriul României si uneori si in afara acesteia.

Sferele de influenta, chiar daca nu le cunosc, am dezvoltat simtul observației si într-un fel sau altul am reușit să le depasec in demersurile mele.

Excepție face chiar Judecătoria Răcari în cadrul căreia sunt justițiabil si care la acest moment reușește cu succes să-l umileasca pe renumitul Kafka.

Va mărturisesc ca mă simt intr-o stare de realitate paralela si deseori mi se pare ca nu aud bine, ca nu înțeleg …ca pur si simplu mintea îmi patineaza.

Detaliez afirmând ca mai bine de 5 ani încerc cu acte in medicale sa anulez un testament al unei doamne care cu câteva luni inainte de semnarea actului a făcut un infarct cerebral si care moare după 6 luni cu diagnosticul de dementa tip parkinson.

Sub presiunea actelor, magistratul Cichi Alina, in ședința publica, afirma ,,de unde scoți atâtea acte ca ne nenorocesti pe toți,, aspect ce face motiv de recuzare, strămutare si strămutare la strămutare insa fără rezultat pozitiv.

Experți sunt aleși strict după dorința judecătorului, pentru ca mediatizand cazul multi se feresc sa mai facă expertize, aspect care-l sesizez, dar real nu este rezolvat.

Nici măcar ca mi se cer bani in registratura nu este un motiv de strămutare si nici faptul ca domnul Toader înțelege să-mi respingă corespondenta nu pare un motiv de bănuiala legitima.

Aș putea sa va povestesc de cereri de abținere ce dispar de la dosar, de amenzi nedrepte, de martori care povestesc ca glumeau cu defuncta desi in acte medicale aceasta nu putea sa vorbească de luni bune din cauza deteriorării cognitive…. Dar pur si simplu aș reitera ceea ce urlu de mai bine de 5 ani in zadar!

Mă aflu astfel in situația unei atitudini unitare de a proteja o justiție profund corupta nefiind sprijinita de absolut nici o instituție a statului abilitata.

In tot acest timp sunt amenințată cu moartea si ”minune” am început sa pierd dosare care erau evident ca trebuie sa le câștig.

Chiar dacă va arat ca înțeleg sa anunț toate forurile internaționale (ca e clar ca țară mea si meseria mea mă trădează) nu pot sa nu-mi exprim spaima ca ceea ce mi se întâmplă mie cu siguranță li se mai întâmplă si altora.

Si dacă eu prin prisma meseriei nu voi suferi pierderi majore, va atrag atenția asupra zonei in care se intampla aceste nelegalitati.

Va implor faceți un drum pana la Judecătoria Racari si o sa observați ca oamenii de acolo nu se pot îmbracă propice anotimpului, nu au încălțări, nu au strictul necesar.

Aceasta este zona in care se fura cu nerușinare cu acordul Curții de apel Ploiești si in principiu cu acordul tuturor.

Acești oameni sunt jefuiți de magistrați care nu mai au nici o rusine în a-și atrage foloase necuvenite.

Ceea ce e mai grav ca prin tolerarea acestei stări de fapt, magistrații aceștia vor dezvolta rețele de influente, avându-se la mana unul pe altul, si se vor muta la instanțe superioare cu tot cu puterea ce o dabandesc.

Îmi este groaza , ca nu peste mult timp, prin inactiunea magistraților din instanțe superioare, tineri magistrați vor deschide chiosc in fata instantelor in vederea încasări sumelor de bani.

Avocatura va deveni o instituție inutila, iar dreptatea va reveni celui care plătește mai mult sau este cunoștința cuiva.

Si toate acestea nu sunt fabulații este o realitate ce ne pandeste după primul colt.”, a scris avocata.

Comments

comentarii

Rafael Nadal a câştigat patru meciuri la rând, lucru de care nu a mai fost capabil în ultimii doi ani.... Citește mai mult
Hidrologii au emis avertizări de cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns