fbpx

Au fost anonimizate numele candidaților pe tabelul cu rezultatele primei probe pentru magistratură

În premieră, numele candidaților au fost înlocuite cu coduri în tabelul cu rezultatele de la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice de la concursul de admitere directă în magistratură dedicat celor cu minim 5 ani vechime în alte profesii juridice. Majoritatea candidaților sunt avocați, la care nu le vom mai ști notele de la concurs.

Din 1003 candidați, au punctaj (minim 60) pentru a trece mai departe 554 de candidați, dar vor merge la următoarea probă doar 234, adică dublul numărului de posturi scoase la concurs, potrivit Regulamentului.

Biroul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii ne-a explicat că au fost anonimizate numele pentru că, in lumina ultimei jurisprudente, Autoritatea de Supraveghere a transmis către CSM că trebuie cu cod pana la validare cand se poate considera ca exercita o funcție publică.

În jurisprudenta se apreciaza ca trebuie gasit un echilibru intre dreptul la viata privată si informare publică.

Unii candidați de la concursurile anterioare au depus cereri la CSM de stergere a datelor in temeiul art 17 din Regulamentul General de Protecție a Datelor (cunoscut ca GDPR) ulterior concursului.

Astfel că a avut loc o intalnire in contextul aplicării GDPR, iar Sectia pentru judecatori din CSM a apreciat ca in această modalitate se asigură echilibrul între dreptul la informare si dreptul la viata private. După validarea concursului, se vor afișa rezultatele cu nume.

Concursul organizat in perioada 9 februarie 2024 – 9 iulie 2024 este pentru 75 de posturi de judecător și 42 de posturi de procuror.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns