fbpx

Arpad Paszkany, între insolvențe și executare silită

În caz că vă întrebați ce mai face discretul om de afaceri Arpad Paszkany, vă spunem că este într-o situație interesantă din punct de vedere juridic, pe partea civilă. Căci în penal, nu s-a mai auzit nimic de dosarul de la DIICOT Cluj. În civil, Paszkany și-a băgat mai multe firme în insolvență și este creditor cu circa 11,5 milioane lei în dosarele NCN Studio TV SRL și TMG SRL. În același timp, ANAF a stabilit pe numele lui obligații fiscale suplimentare de 1,9 milioane lei, iar AJFP Cluj vrea să-l execute silit, dar afaceristul a contestat executarea.

Mai multe firme controlate direct sau indirecr de Paszkany și-au cerut intrarea în insolvență la Tribunalul Specializat Cluj în cursul anului 2018. În cazul unor care nu prea au avut activitatea și nici creditori prea mulți, precum Sigma Hotels SRL, Sigma Residence SRL și Fortune Soft SRL, lucrurile s-au tranșat rapid. Cele trei firme au intrat în faliment, s-a închis procedura și s-a dispus radierea lor de la Registrul Comerțului.

Lucrurile sunt mai complicate în cazul societăților NCN Studio TV SRL și Transilvania Media Group (TMG) SRL, care au deținut licențele posturilor de televiziune Look TV și Lool Plus până să fie vândure unei firme a omului de afaceri Adrian Tomșa.

În tabelul definitiv al creațelor din dosarul NCN Studio TV regăsim sume impresionante. Direcția Generală a Finanțelor Publice Cluj este trecută cu o creanță bugetară de peste 1,8 milioane lei. Între creanțele chirografare (cu rangul prevazut de art.161 pct.9 din Legea 85/2014) întâlnim firma Electrosigma (clădirea Sigma Center) cu peste 16 milioane lei, offshore-ul din Malta Champion Football Management LTD  (fostă ISB Media Holding LTD), care deține drepturile tv pentru meciurile din Liga I, cu nu mai puțin de 24,6 milioane lei și Paszkany Arpad Zoltan cu 1,95 milioane lei. De menționat că offshore-ul este reprezentat de Călin Oltean, fost angajat al lui Paszkany.

Mai jos puteți vedea tabelul complet cu creditorii.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
În cazul Transilvania Media Group SRL, Paszkany jr. apare cu o creanțaă chirografară de 9,5 milioane lei. Mai jos este tabelul definitiv al creanțelor TMG.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cele două procese privind insolvențele sunt pe rol la Tribunalul Specializat Cluj.

Dacă banii din dosarele de insolvență este puțin probabil să-i mai vadă Paszkany, fiind creanțe chirografare, o miză mai certă este în litigiul cu ANAF pe care îl are de la sfârșitul anului trecut. Paszkany a cerut suspendarea și anularea unei decizii de impunere emisă de ANAF  – Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice. Instanțele au respins cererea de suspendare, rămânând de judecat cea de anulare a actului administrativ fiscal aflată pe rolul Tribunalului Cluj.

”Prin Decizia de impunere privind impozitul pe venitul suplimentar prin verificarea situației fiscale personale nr. 4376/30.08.2018, s-au stabilit obligații fiscale suplimentare în sarcina reclamantului Paszkany Arpad Zoltan, în cuantum de aproximativ 1,9 milioane lei (aproximativ 410.000 euro) reprezentând impozit pe venit datorat suplimentar, reținându-se de organele fiscale existența unor venituri suplimentare din surse neidentificabile.”, se arată în dosare.

De asemenea, pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca este contestația la executare depusă de Paszkany în contradictoriu cu Agenția Județeană a Finanțelor Publice Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina