fbpx

Armaghedon Drept UniBuc – Noi dezvăluiri despre examenele cu decanul Dincă și cum obține screenshot-uri din conversațiile studenților

O studentă din anul IV de la Facultatea de Drept a Universității București ne-a scris că așteaptă cu nerăbdare absolvirea și îi transmite decanului Dincă, prin scrisoarea de mai jos, că ”studenții pe care îi terorizează sunt ființe umane”

”Voi incepe prin a mentiona ca nu doresc sa-mi dezvalui identitatea, deoarece, asa cum a spus si unul dintre colegii mei de la seria a II-a intr-un articol publicat acum cateva ore, comportamentul abuziv al domnului Dincă din ultimul an m-a facut sa ma tem sa ma exprim liber.

Sunt studenta la Facultatea de Drept in anul IV si am avut ghinionul de a-l avea pe domnul Dincă la Drept civil. Contracte. Modalitatea de examinare din primul semestru (cand am dat examenul fizic) nu se poate compara cu cea din sesiunea de restante (cand examenul a fost online) in ceea ce priveste gradul de dificultate si nivelul de stres la care au fost supusi colegii mei. In ceea ce ma priveste pot spune ca am avut norocul de a promova acest examen in sesiunea de iarna, insa spun “noroc” deoarece cu siguranta nu am promovat datorita abilitatilor pedagogice ale domnului Dinca. Asa cum a mentionat si colegul meu, cursul domnului profesor (Contracte civile speciale in noul Cod civil, aparut in 2013) contine nenumarate greseli, iar ceea ce preda dumnealui la curs nu este nici pe departe suficient pentru a intelege materia si a promova examenul. 

Nu conteaza cat costa cartea, conteaza ca daca nu ti-o permiti nu ai sanse sa promovezi examenul. Unii ar spune ca 30-40 de lei nu inseamna nimic. Dar eu le spun ca pentru unii colegi banii astia inseamna masa la cantina intr-o zi si ca daca iei in considerare cate carti am fost nevoiti sa cumparam din anul I pana acum, ajungi sa te intrebi: de ce mai mergem la facultate? De ce trebuie sa platim anual sute de lei pe carti pline de greseli? De ce vrea atat de mult domnul decan sa mareasca taxele? Ce ne ofera in schimb?

Revenind, examenul a fost un cosmar si cred ca oricine a trecut prin asta poate confirma. Conceptul de “grile deschise nelimitate” e ceva de care nu am mai auzit la facultatile prietenilor mei. Studentii au la dispozitie o ora pentru a rezolva 4-5 seturi de grile a cate 8-15 grile, dar odata ce rezolvi un set de grile nu te mai poti intoarce la el. Trebuie mentionat de asemenea ca grilele sunt de dificultate mare, iar nota maxima este 8 si se raporteaza la persoana care a rezolvat cel mai mare numar de grile. 

Exemplu: Daca numarul maxim de grile rezolvate corect este 22, iar tu ai rezolvat 11 grile, nota pe care o obtii este 4. Nu conteaza ca exista o singura persoana cu 22 de grile si ca mai mult de jumatate dintre student au rezolvat 11 grile corect, acestia vor pica oricum. 

Ca si cand nu ar fi fost suficient, exista si o proba orala care incepe la doar cateva ore dupa terminarea probei scrise si care poate dura pana la orice ora doreste domnul Decan. Pot confirma faptul ca seria a II-a a sustinut examenul pana la ora 2 ( 2, nu 14 ) si ca examenul nu verifica in mod obiectiv si corect cunostintele studentului in materie. Este un examen extrem de dificil, stresant, obositor, inuman. Asa cum era de asteptat, extrem de putini studenti au reusit sa promoveze acest examen, iar pretentiile domnului Dinca sunt nejustificate. 

A modificat modalitatea de examinare fara a se consulta cu studentii, desi era obligat sa faca asta, nu a tinut cont de rugamintile reprezentantilor de grupa/serie de a modifica modalitatea de examinare si continua sa abuzeze de pozitia pe care o are in orice mod posibil. A incalcat regulamentul si in ceea ce priveste examenul online, dar si in ceea ce priveste anularea examenului de anul I, scandal recent in care dumnealui nu are absolut nicio dovada ca studentii ar fi copiat. Doamna Cristea nu este nici prima, nici ultima persoana care propune grile din anii trecuti la examen, acest lucru fiind permis, iar examenul a fost dintotdeauna de dificultate redusa spre medie. (Realitatea este ca plangerea a fost facuta de asistenta doamnei Cristea care doreste sa ii ia locul la catedra de indata ce domnul Decan o va convinge pe aceasta din urma sa renunte.) 

Se pare ca regulile nu i se aplica domnului decan, pe cand studentilor si profesorilor care ii stau in cale li se aplica reguli invetate de dumnealui. 

De asemenea stiu cu certitudine ca domnul decan comunica cu studenti din toti cei patru ani care ii trimit screenshot-uri din conversatii private si care se infiltreaza in grupuri ale altor grupe decat cea din care fac parte, pretinzand ca sunt studenti de la ID (invatamant la distanta) si incercand cu disperare sa isi saboteze colegii prin obtinerea si transmiterea oricaror informatii. Pentru domnul decan nu conteaza ca mesajele sunt scoase din context, ca nu poate dovedi autenticitatea lor, sau ca pot da nastere la cel mult o suspiciune. Pentru dumnealui este suficient sa anuleze un examen de anul I. Cam acesta este rezultatul comportamentului sau: suspiciuni si conflicte intre studenti, intre profesori, intre studenti si profesori. 

Dumnealui pare sa uite ca atunci cand nu esti urcat pe un piedestal te confrunti cu viata reala. Studentii pe care ii terorizeaza sunt fiinte umane. Tineri care locuiesc in conditii greu de imaginat, dar care sunt picati in caz de pana de curent sau de semnal slab la internet. Tineri ai caror parinti si au pierdut locul de munca, tineri care si-au pierdut rudele sau prietenii, tineri care au petrecut luni de zile in izolare luptandu-se cu anxietatea si stresul. Am citit recent un articol care spunea “ In January 2021, 41% of adults reported symptoms of anxiety and/or depressive disorder”. 

Din pacate informatiile de aceasta natura nu reusesc sa patrunda in bula in care se afla domnul Dinca. Aceasta este o realitate trista cu care ne confruntam,intr-o perioada in care nu te costa nimic sa fii uman cu studentii tai. Nu spun “sa ii indrumi si sa le fii model, sa ii sprijini si sa ii inspiri”, spun doar sa fii om si sa dai dovada de caracter. 

Asa cum a spus si colegul meu, astept cu nerabdare sa termin Facultatea de Drept. Sunt umilita, dezamagita si dezgustata de ceea ce se intampla.

Comportamentul domnului decan ne arata foarte clar ce se intampla atunci cand dai unui om mic prea multa putere. Rusine dumnealui si profesorilor care inchid ochii la aceste abuzuri! 

Studentii Facultatii de Drept au nevoie de ajutor.”

Nota redacției: Încă așteptăm replica domnului decan Răzvan Dincă la dezvăluirile studenților

Comments

comentarii

Consiliul Județean Mureș a anunțat că va închide pentru reorganizare cele patru centre rezidențiale pentru copii cu deficiențe neuropsihiatrice din Târgu Mureș, subliniind că beneficiarii „sunt în siguranță”.... Citește mai mult
Preotul Ciprian Mega este acuzat de Episcopia Ortodoxă a Oradiei că a fost „plantat” în Biserica Ortodoxă Română de ruși și „slujește altor interese decât cele ale Bisericii şi ale Ţării în care îşi duce traiul”. El a fost suspendat pentru 30 de zile.... Citește mai mult
Sărbători fericite!

Lasă un răspuns