Arestul preventiv al fraților Tate a fost prelungit a doua oară de aceeași judecătoare, fostă polițistă

Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a dispus, astăzi, prelungirea arestului preventiv pe numele fraților Tate și a celor două complice. Interesant este că din trei prelungiri, două (cea de azi și cea din ianuarie) au fost hotărâte de aceeași judecătoare Cătălina Cruceru, care a lucrat ca ofițer de poliție judiciară timp de 9 ani până a reușit la concursul de admitere directă în magistratură din 2012.

Judecătoarea fostă polițistă Cătălina Cruceru le-a judecat fraților Tate pentru a doua oară prelungirea arestului, deși este repartizare aleatorie și sunt 34 de judecători la secția penală a Tribunalului București, lucru care a stârnit rumoare și suspiciuni printre avocații milionarilor britanici. Sursele noastre spun că aceștia ar fi preferat un judecător ”pur sânge” și nu un fost polițist judiciar.

În 20 ianuarie, aceeași judecătoare le-a prelungit măsura arestului, arătând în motivare că are în vedere „periculozitatea deosebită a inculpaților”, dar și capacitatea acestora de a identifica segmente de victime cu o vulnerabilitate crescută. Următorul pas al fraților este, conform motivării Tribunalului București, „să considere că vinovații sunt victimele care doresc îmbogățirea, nu traficanții care obțin profituri uriașe din exploatarea vulnerabilității materiale a acestora”.

În acest sens, judecătorul citează din Andrew Tate, spunând că inculpatul a susținut că „femeile înțeleg să folosească sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbații și eu consider că aceste declarații împotriva mea sunt date de aceste femei, care sunt geloase și care nu au știut altceva decât să îmi ceară bani pentru a merge la cumpărături”.

„Judecătorul are în vedere capacitatea și efortul inculpaților de exercitare a unui control psihic permanent asupra victimelor”, se arată în motivare, „inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant”. Dar și „propagarea de către inculpați a unor justificări în ceea ce privește violența împotriva femeilor la nivel internațional, se mai arată în motivarea din ianuarie a judecătoarei care a fost ofițer la serviciul de investigații financiare din cadrul Poliției Sectorului 4 București.

Ulterior, alt magistrat de la Tribunal a vrut să le plaseze în arest la domiciliu pe inculpatele Luana Radu și Georgiana Naghel, dar la Curtea de Apel i-au întors hotărârea și au rămas toți patru după gratii.

Avocații fraților Tate au invocat astăzi ”nulitatea referatului cu propunere de prelungire din perspectiva in care nu era motivat, asa cum cere art. 234 alin. (2). Avem doar doua paragrafe de motivare, in cadrul carora nu se face nicio referire nominala la vreunul dintre inculpati, procurorul redactor preferand sintagma generala “inculpatii”.

Prelungirea măsurii arestului preventiv poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Comments

comentarii

Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult
O nouă etapă în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, prin lansarea licitației pentru construcția propriu-zisă, lucrări evaluate la 2 miliarde de lei.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. Aceasta femeie nu are ce sa caute in magistratura,e bolnava psihic.A lucrat in sectorul 4 pana in 2012,unde sef era comisarul sef Boeru Danut Manuel.In 2016 Parchetul General i-a intocmit un dosar penal unui blogger din Ploiesti.Sef la biroul urmariri penale era Boeru Danut Manuel.El i-a facut dosarul bloggerului Balbeck.Si cine a judecat la Judecatoria Ploiesti?Subalterna lui,Cruceru M Catalina.A fost Judecatoare la Judecatoria Ploiesti,apoi a fost avansata in Bucuresti la Judecatoria Sectorului 2,apoi a ajuns la Tribunalul Bucuresti.Este o sluga,face doar ce ii cere procurorul.Ea cand aresteaza pe cineva sau cand comndamna la inchisoare rade.Nu e normala la cap.Locul ei e la psihiatrie.

Lasă un răspuns