După județul Mureș, în Cluj sunt cele mai multe percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și fals cu avize de însoțire a materialului lemnos. În Cluj sunt o parte dintre administratorii de societăți care vindeau avizele în 24 de județe.
Peste 430 de poliţiştii din cadrul IPJ Mureș, sprijiniți de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale și Direcţiei de Investigare a Criminalităţi Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară 156 de percheziţii în 24 de judeţe şi Municipiul Bucureşti.
Au fost șase percheziții în Cluj-Napoca, două in Dej, una in Gilau, una in Floresti, patru in Sic, două in Capusu Mare si una in comuna Geaca. În Căpușu Mare ar fi vizată o firmă ce are legătură cu un lider PMP din alt județ.
Percheziţiile vizează un grup de persoane bănuit de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, un grup de persoane, administratori ai unei societăţi şi alte persoane din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj, ar fi comercializat, prin intermediul unei societăţi, cu sediul în judeţul Mureş, avize secundare de însoţire a materialului lemnos (documente cu regim special), pe care le-ar fi vândut către societăţi comerciale de profil, de pe raza a 24 de judeţe din ţară.
Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor şi prejudiciul estimat a fi cauzat este de peste 1 milion de euro.