ANPC a închis și Taverna Racilor Timișoara. Pescobar: ”Oare nu este puțin cam mult ceea ce se intâmplă?! Vrem doar sa muncim”

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a închis și restaurantul Taverna Racilor din Timișoara după cel din Capitală. Patronul Paul Nicolau, zis Pescobar, cere autorităților să-i lase cei 248 de angajați să muncească.

Potrivit ANCP, operatorul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.

Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator sunt lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate 136 kg. O parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).

Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, se arată într-un comunicat.

Inspectorii ANPC au pus în aplicare două sancţiuni contravenţionale, un avertisment şi o amendă contravenţională în cuantim de 15.000 de lei. Ca urmare au fost impuse măsurile de oprire temporară a serviciilor până la remediere, oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme. ”

Reacția lui Pescobar: ”Vă rog oficial să ne lasati să muncim”,

”10.400.000 euro cifra de afaceri pe 2023 până la momentul închiderii tavernelor, 20 Septembrie 2023 !
Am platit la stat
TVA 3.730.026 lei
Contributii si impozite de 5.300.000 lei!

Avem 248 angajati acum! Am platit salarii la angajati în anul 2023 de 2.600.000 lei !!! Am vândut peste 500.000 de Porții de peste și fructe de mare clienților noștri in acest an ! Nu exista nici un caz de internare in urma unei infectii alimentare datorita produselor consumate la noi !!!

Oare nu este putin cam mult ceea ce se intampla?! Vrem doar sa muncim nu cerem nimic mai mult! Và rog oficial sã ne lasati sà muncim, sã oferim locuri de munca si sã ne platim taxele catre statul român!”, a postat Pescobar.

Și managerul Larisa Popa de la Taverna Racilor Timișoara a reacționat.

@tavernaracilorbypescobar

Si la timisoara s-a dispus oprirea temporara a activitatii până la remedierea problemelor constatate! Dureaza 1 zi sa punem la punct ce au dorit comisarii ANPC si vom redeschide! Avem o dilema insă:), nu stim ce vom face cu caracatita, deoarce acestia nu ne permit sa o fierbem dinainte deoarece mai apoi aceasta o racim si isi schimba valoarea termica:))! Ne cerem scuze fata de Spania, italia, Grecia si toata lumea că doar noi vom fierbe caracatita corect, si ei nu:) ❤️ #pescobar #timișoara

♬ original sound – tavernaracilortimisoara

De asemenea, Taverna Racilor Herăstrău este închisă, Paul Nicolau postând recent un video din respectiva locație.

@tavernaracilorbypescobar

Am platit la stat TVA 3.730.026 lei Contrib.si impozite de 5.300.000 lei ! Avem 248 angajați acum ! Am platit salarii la angajați în anul 2023 de 2.600.000 lei !!! Nu exista nici un caz de internare in urma unei infectii alimentare datorita produselor consumate la noi !!! Oare nu este putin cam mult ceea ce se intamplă?!Vrem doar să muncim nu cerem nimic mai mult! Vă rog oficial să ne lăsati să muncim, să oferim locuri de muncă si să ne platim taxele catre statul român!#pescobar

♬ original sound – tavernaracilortimisoara

Comments

comentarii

Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult
O nouă etapă în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, prin lansarea licitației pentru construcția propriu-zisă, lucrări evaluate la 2 miliarde de lei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns