fbpx

A-5-a ediție a Conferinței Internaționale ”Eficiența normelor de drept”. Momente emoționante. FOTO

Momente emoționante în prima zi a Conferinței Internaționale ”Eficiența normelor de drept” organizată de Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj: conferențiarul Elena Fodor, denumită sufletul conferinței, a primit medalie și diplomă de excelență din partea Asociației pentru Națiunile Unite din România, s-a ținut moment de reculegere în memoria fostului profesor Matei Basarab, iar invitatul special la un workshop a fost marele profesor Ion Turcu.

A cincea ediție a Conferinței Internaționale “Eficiența normelor de drept” se desfășoară anul acesta în jurul întrebării sugestive ”Știința dreptului – în avangarda sau ariergarda fenomenelor sociale, poltice și economice?”

”Mă bucur de o prezență numeroasă și valoroasă, mă bucur că cea mai mare parte a invitaților noștri sunt participanți care au mai fost și la edițiile anterioare și mă bucur că au reveni alături de noi. În schimb, observ în sală personalități importante din domeniul dreptului care sunt astăzi pentru prima dată alături de noi și le urez bun venit. Doresc să mulțumesc întregului comitet de organizare al conferinței care s-a implicat,  s-a dedicat și a muncit foarte mult. Sper din tot sufletul ca rezultatele lucrărilor care vor fi prezentate astăzi să aibă un efect benefic și să răsplătească toate  eforturile organizatorilor și ale participanților”, a spus decanul Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj, Anca Georoceanu, în deschiderea conferinței.

prezidiu conferinta internationala cantemir

Aceasta a introdus-o pe Elena Fodor ca fiind ”sufletul conferinței”. În discursul său, Fodor a amintit că în acest an se împlinesc 25 de ani de la înființarea facultății.

”În tot acest timp am beneficiat de sprijinul multor parteneri și cel mai puternic sprijin și cea mai îndelungată colaborare o avem cu Institutul Român pentru Drepturile Omului. Primul nostru decan, profesorul Boboș, a fost fondator al acestui institut și a făcut parte din Consiliul director. Prin directorul său, Irina Mărioara Zlătescu, institutul a fost un partener puternic pe parcursul tuturor celor 5 ediții ale conferinței noastre. Trebuie să spun că mulți din participanții la această conferință sunt membri din România ai Institutului pentru Drept European. ”, a spus conferențiarul Elena Fodor. Aceasta a dat citire mesajului de salut trimis de președintele acestui institut.

public conferinta internationala cantemir

fodor medalieIrina Zlătescu i-a înmânat Elenei Fodor medalie și diplomă de excelență pentru merite deosebite în promovarea demnității umane, a drepturilor fundamentale ale omului și valorilor umanității, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la crearea Organizației Națiunilor Unite și a 50 de ani de la adoptarea Pactelor Internaționale.  ”Aceaste trei expresii se regăsesc la început în Carta ONU. Medalia și diploma sunt oferită de Asociația pentru Națiunile Unite din România

Din prezidiu a făcut parte și profesorul Mircea Criste de la Universitatea de Vest Timișoara. ”Mă simt onorat de această invitație ce mi s-a făcut. De fiecare dată am revenit la această conferință cu mult drag de a revedea persoane ce-mi sunt dragi, persoane cu o calitate academică înaltă”, a spus Criste. Acesta a vorbit despre o carte ce aduce în prim plan dreptul la educație.

În sala în care a avut loc deschiderea conferinței s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului profesor de drept procesual penal, Matei Basarab, care s-a stins din viață recent. De altfel, o sală de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj, unde a și predat o perioadă, îi poartă numele.

După deschidere, participanții s-au împărțit în cele șase săli în care au avut loc prezentările de lucrări, împărțite pe secțiuni. Printre cei care au avut lucrare se numără judecătorul Mircea Minea de la Curtea Constituțională.

Comitetul științific și toate lucrările, pe secțiuni, le puteți vedea mai jos:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

În a doua parte a zilei, au avut loc două workshop-uri în domeniul legislației sănătății și al proprietății intelectuale. Primul a fost moderat de conferențiarii Rodica Apan și Dan Perju Dumbravă, iar cel despre proprietate intelectuală de către conferențiatul Paul Popovici și de către cercetătorul științific de la filiala Cluj a Academiei Române, Silviu Totelecan. La workshop-ul despre sănătate, primul vorbitor și invitat special a fost profesorul Ion Turcu, fost judecător. Despre prezentarea acestuia veți putea citi mai multe într-un alt articol.  

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!