9 inculpați arestați la Mureș pentru trafic cu psihoactive. Peste jumătate de kg de cristal

Noua inculpati au fost arestati preventiv la Tribunalul Mures pentru ca vindeau cristal. A fost gasita o cantitate importanta si sume de bani.

Inculpatii sunt acuzati de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și și  efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în perioada 2023 – 2024, inculpații au  vândut  cantități importante de droguri de mare risc (cristal) și  substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către zeci de consumatori în special din județul Mureș.

Probatoriul administrat a relevat că 6 dintre aceștia s-au constituit într-un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, iar conform înțelegerii inițiale, unul dintre membrii  a asigurat aprovizionarea   cu diferite cantități  de droguri de mare risc, pe care le remitea celorlalți  în vederea comercializării .

În aceeași zi, au  fost puse în aplicare  17 mandate de percheziție domiciliară,  fiind identificate și ridicate 570 grame drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), diferite cantități de canabis (drog de risc) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe grindere și cântare de înaltă precizie, telefoane mobile, sumele de 37.735 lei și 17.500 euro  precum și alte mijloace de probă.

Astăzi,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor 9 inculpați reținuți.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și Cluj Napoca”, a transmis DIICOT

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns