fbpx

6 ani și 4 luni închisoare pentru frații care au omorât în bătaie un om după o șicanare în trafic. Unul fusese achitat la fond

Doi frați din județul Argeș, care în 2019 au omorât în bătaie un om de afaceri după o șicanare în tragic, și-au primit pedepsele finale de la Curtea de Apel Pitești: 6 ani și 4 luni închisoare fiecare, după ce unul din el, condamnat acum pentru complicitare la infracțiunea de loviri cauzatoare de moarte, fusese achitat la fond de Tribunalul Argeș.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis la finalul lunii aprilie ca ambii fraţi bătăuşi care au omorât în bătaie un om de afaceri după un conflict în trafic în comuna argeşeană Merişani să facă închisoare cu executare. Adrian Mihai Tudoreci, unul dintre bătăuşi, fusese achitat iniţial de judecătorii de la Tribunalul Argeş. Curtea a menținut condamnarea lui fratelui său, Leonard, la 6 ani și 4 luni închisoare pentru loviri cauzatosare de moarte și i-a aplicat aceeași pedeapsă celui achitat la fond pentru complicitate la fapta fratelui.

În iunie 2019, după un conflict în trafic, Leonard Tudorici şi fratele său Adrian au lăsat o tânără de 18 ani orfană de tată, după ce l-au omorât în bătaie, după un conflict în trafic, pe Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri din Curtea de Argeş, potrivit ziarului Adevărul

Minuta deciziei Curții de Apel Piteși:

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges si inculpatul Tudorici Leonard Florian, in prezent aflat in Penitenciarul Mioveni, impotriva sentintei penale nr. 160/31.07.2020 pronuntata de Tribunalul Arges in doarul nr. 6772/109/2019, intimat fiind inculpatul Tudoreci Mihai Adrian.

Desfiinteaza, in parte, sentinta.

Inlatura achitarea inculpatului Tudoreci Mihai Adrian pentru savarsirea infractiunii prev de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 195 Cod penal.

Inlatura condamnarea inculpatului Tudoreci Mihai Adrian pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 48 Cod penal raportat la art. 371 Cod penal.

Inlatura aplicarea art. 91 si urmatoarele Cod penal, cu toate consecintele, privind pe inculpatul Tudoreci Mihai Adrian.

Inlatura obligarea inculpatului Tudorici Leonard Florian la plata daunelor morale catre partile civile Plaiasu Melisa, Plaiasu Elisabeta si Bradean Mirela Marcela.

Inlatura obligarea inculpatului Tudorici Leonard Florian la plata despagubirilor civile catre partea civila Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti.

Rejudecand, constata ca prin incheierea din 09 martie 2021 a Curtii de Apel Pitesti, s-a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei din infractiunea prevazuta de art. 48 alin 1 Cod penal raportat la art. 371 Cod penal, in infractiunea prevazuta de art. 371 Cod penal, privind pe inculpatul Tudoreci Mihai Adrian.

Condamna pe inculpatul Tudoreci Mihai Adrian la pedeapsa de 6 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 195 Cod penal.

Condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 1 an inchisoare, pentru savarsirea infractiunii prev de art. 371 Cod penal.

In baza art. 55 lit.a rap.la art. 67 C.pen, art. 54 rap.la art. 65 C.pen aplica inculpatului, pe langa pedeapsa principala aplicata pentru infractiunea prev. de art. 48 Cod penal raportat la art. 195 Cod penal, pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b C.pen , pe o durata de 3 ani si pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b C.pen.

Contopeste pedepsele la care inculpatul Tudoreci Mihai Adrian a fost condamnat, urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani inchisoare, sporita cu 4 luni inchisoare, in total inculpatul va executa 6 ani si 4 luni inchisoare, in conditii de penitenciar (art. 60 Cod penal).

In temeiul art. 45 alin.1 C.pen aplica inculpatului, pe langa pedeapsa finala a inchisorii, pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b C.pen , pe o durata de 3 ani pedeapsa ce se executa conform art. 68 alin.1 lit.c C.pen.

In temeiul art. 45 alin.5, alin.1 C.pen aplica inculpatului, pe langa pedeapsa finala a inchisorii pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a, b C.pen, pedeapsa ce se executa conform art. 65 alin.3 C.pen.

In baza art. 404 alin.1 lit. a C.proc.pen., rap.la art. 71, art. 72 alin.1 C.pen deduce din pedeapsa inchisorii aplicate in cauza durata retinerii si arestarii preventive de la data de 24.06.2019 pana la 21.11.2019, inclusiv.

In baza art. 5 alin.1, art. 7 alin.1 din Legea 78/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, in vederea introducerii profilului genetic in Sistemul National de Date Genetice Judiciare.

Obliga pe inculpatii Tudorici Leonard Florian si Tudoreci Mihai Adrian sa plateasca, in solidar, partilor civile Plaiasu Melisa, Plaiasu Elisabeta si Bradean Mirela Marcela urmatoarele sume de bani, cu titlu de daune morale, dupa cum urmeaza: 75.000 Euro catre Plaiasu Melisa, 50.000 Euro catre Plaiasu Elisabeta si 50.000 Euro catre Bradean Mirela Marcela, echivalent in lei la data platii.

Obliga pe inculpatii Tudorici Leonard Florian si Tudoreci Mihai Adrian sa plateasca, in solidar, partii civile Spitalul Județean de Urgența Pitești, suma de 7806,46 lei cu titlu de despagubiri materiale.

Majoreaza la 2.751 lei cuantumul cheltuielilor judiciare catre stat la care inculpatul Tudoreci Mihai Adrian a fost obligat.

Reduce cuantumul cheltuielilor judiciare catre stat la care inculpatul Tudorici Leonard Florian a fost obligat, de la 4.000 lei, la 2.751 lei.

Mentine, in rest, sentinta.

Deduce la zi arestarea preventiva a inculpatului Tudorici Leonard Florian.

Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Onorariile partiale ale aparatorilor desemnati din oficiu, in suma de cate 217 lei, se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei.

Definitiva.”

La Tribunal, unul din frați fusese achitat și condamnat la 1 an cu suspendare pentru complicitate la tulburarea ordinii publice.

”Achita inculpatul Tudoreci Mihai Adrian pentru savarșirea infracțiunii de complicitate la loviri sau vatamari cauzatoare de moarte , prev. de art. 48 alin.1 C.p., rap. la art. 195 C.p.

In baza art. 396 alin. 1, alin.2 C.proc.pen, condamna inculpatul Tudoreci Mihai Adrian la pedeapsa de 1(unu) an inchisoare pentru savarșirea infracțiunii de complicitate la tulburarea ordinii și linistii publice, prev. de 48 alin. 1 rap. la art. 371 C.pen. In temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicate inculpatului”, se arăta în sentința deființată acum.

Bărbatul decedat, Cătălin Plăiaşu, era patronul unei firme din Piteşti şi mergea spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini de lux aflate în trafic, au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW, ambii de etnie romă, au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiaşu.  Cătălin Plăiaşu a coborât şi el din maşină, cu gândul să îi calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească cu bestialitate , căzând cu capul de asfalt. A murit după ce a stat 6 zile în comă la spital.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns