fbpx

Teodor Meleșcanu va fi audiat la ÎCCJ, ca martor, într-un dosar penal plecat de la Cluj

Fostul ministru de Externe va fi audiat, ca martor, într-un dosar penal aflat în apel la Înalta Curte, cu privire la un eveniment din vremea când era director al Serviciului de Informații Externe (SIE). Audierea a fost solicitată de fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

Teodor Meleșcanu este citat în dosarul în care, pe fond, la Curtea de Apel Cluj, Horea Uioreanu a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare pentru instigare la savârsirea infractiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Horea Uioreanu
Horea Uioreanu

În dosar au mai fost urmăriți penal un fost subofițer SRI, Anca Elena Albu, mama acesteia, și fostul subprefect de Cluj Mihnea Iuoraș. Aceștia, însă, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și nu au mai fost trimiși în judecată. Uioreanu nu a recunoscut faptele și este judecat. Dosarul se află acum în faza de apel la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

La termenul de judecată precedent, judecătorii au dispus: ”Incuviinteaza proba cu audierea martorilor Albu Anca Elena si Teodor Meleșcanu solicitata de inculpatul Uioreanu Horea Dorin.

Amana cauza si acorda termen la data de 14 decembrie 2016, ora 09:00, Sectia Penala, pentru cand se citeaza martora Albu Anca Elena la adresa cunoscuta din dosarul instantei de fond a Curtii de Apel Cluj si martorul Teodor Meleșcanu la adresa pusa la dispozitie de aparare.

Pune în vedere inculpatului si aparatorului acestuia ca într-un termen de 5 zile sa depuna la dosar adresa martorului Teodor Melescanu în vederea citarii acestuia.

Totodata, pune în vedere aparatorului ales si reprezentantului Ministerului Public ca la urmatorul termen acordat în cauza, dupa finalizarea cercetarii judecatoresti în apel, instanta va acorda cuvantul pe fondul apelului declarat.

Apelantul inculpat Uioreanu Horea Dorin nu va mai fi citat, întrucat a dobandit termen în cunostinta conform disp. art.353 alin.2 Cod procedura penala.”

Următorul termen de judecată este în 14 decembrie.

Citește aici cum a apărut numele lui Teodor Meleșcanu în dosar și care este legătura cu Uioreanu și fostul subofițer SRI Anca Albu. 

Comments

comentarii

Mecanismul de redresare și reziliență european nu va fi prelungit după anul 2026. România a încasat până în prezent puțin peste 30% din fondurile europene și riscă să piardă miliarde de euro.... Citește mai mult
Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.... Citește mai mult

Lasă un răspuns