fbpx

Sentință inedită: Tribunalul Cluj obligă Tribunalul București să-i comunice unui clujean informații pe legea 544/2001

Tribunalul Cluj a obligat prin sentință Tribunalul București să-i comunice unui clujean specializat în procese pe legea 544/2001 un document intern. Sentința poate fi atacată cu recurs.

”Tribunalul Cluj a obligat Tribunalul București să comunice un plan de reducere a redactărilor peste termenul legal a hotărârilor judecătorești ale judecătorilor uneia dintre secții. Tribunalul București mi-l refuzase repetat de la comunicare pe considerente ce nu aveau legătură cu actul pe care îl solicitam a fi comunicat, refuz al judecătorilor bucureșteni ce a avut ca rezultat doar să creeze dificultăți inutile accesului la informație ce privește administrarea unei curți de justiție. Sentința poate fi atacată cu recurs.”, ne-a explicat clujeanul Lucian Todoran, care are sute de procese pe legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

Solutia Tribunalului Cluj pe scurt: ”Respinge ca nefondate excepţiile lipsei dovezii calităţii de reprezentant, astfel cum au fost invocate de către reclamant. Respinge ca neîntemeiată excepţia de nelegalitate a răspunsului la reclamaţia administrativă, invocată de reclamant.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Lucian Todoran, în contradictoriu cu pârâtul Tribunalul București. Obliga pârâtul să îi comunice reclamantului informaţiile de interes public solicitate, respectiv înscrisul din data de 13.12.2018 cuprinzând planul preşedintelui Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Bucureşti de reducere/eliminare a stocului de redactări peste termenul legal a hotărârilor judecătoreşti.

Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind comunicarea unui nou răspuns la reclamaţia administrativă îmregistrată sub nr. 462/L/BIRP/2019 şi 5RA/2019. Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamantului a sumei de 1,04 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Tribunalul Cluj, Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă şi asigurări sociale. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 03.12.2019.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina