fbpx

Se destramă dosarul ”Ayahuasca”? A fost revocată și măsura controlului judiciar față de Gelu Oltean și Vanessa Youness

Curtea de Apel Ploiești a decis, astăzi, revocarea măsurii controlului judiciar față de fostul șef DGIPI, Gelu Oltean, și față de femeia de afaceri Vanessa Youness, inculpați în dosarul denumit generic ”Ayahuasca”, după ceaiul pentru care sunt acuzați de trafic de droguri.

Soluția pe scurt: ”In baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit. a) rap. la art.205 Cod proc.pen., admite contestatiile formulate de inculpatii Youness Amal-Vanessa si Oltean Gelu Marin, impotriva incheierii din data de 30 septembrie 2020 pronuntata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Dambovita.

Desființeaza, in parte, incheierea atacata, numai cu privire la inculpații contestatori și rejudecand, in baza art.242 alin. 1 C.p.p., revoca masura preventiva a controlului judiciar, luata fața de aceștia prin incheierea din 16.03.2020 a Curții de Apel Ploiești (dosar nr.1125/120/2020/a2).”

Hotărârea este definitivă.

Dosarul ”Ayahuasca” este în faza camerei preliminare la Tribunalul Dâmbovița, avocatul Călin Budișan invocând numeroase nereguli ale rechizitoriului DIICOT.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns