fbpx

Se anunță un nou protest al avocaților din Baroul București pentru motivarea în cazul Roșu

Avocații din Baroul București sunt chemați mâine, 5 martie, ora 13, la spațiul folosit de UNBR în incinta Curții de Apel București pentru o ”ședință extraordinară”. Sursele Clujust spun că este vorba de un nou protest pentru că nu s-a motivat încă decizia în cazul Robert Roșu.

Conducerea Baroului a anunțat. ”Avocații din Baroul București sunt informați că, în legătură cu nerespectarea termenului legal de motivare a hotărârii pronunțate în cauza în care doi avocați au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru ceea ce prima instanță a apreciat a fi exercitarea firească a profesiei de avocat, în ședința din 02.03.2021, Consiliul Baroului București a decis:

  1. Menținerea protestului fără încetarea activității, de către toți avocații din Baroul București, față de neîndeplinirea cerinței legale a motivării hotărârii pronunțate în cauză, în termenul prevăzut de Codul de procedură penală, apreciind că există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune, avocații din Baroul București având obligația să poarte, în incinta instanțelor de judecată, banderola albă pe brațul stâng;
  2. Întrunirea în ședința extraordinară a Consiliului Baroului Bucuresti în data de vineri, 05.03.2021, ora 13.00, la Sala de Calculatoare din incinta Curții de Apel București, ședință la care sunt invitați să participe avocații interesați, pentru consultarea în vederea adoptării unor alte măsuri legale.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina