Acasă » JURIDICE-LEGISLAȚIE » Recuperatorii de creanțe primesc un ajutor nesperat de la CCR, la sesizarea PNL și USR

Recuperatorii de creanțe primesc un ajutor nesperat de la CCR, la sesizarea PNL și USR

Legea prin care se impunea recuperatorilor de creanțe să nu ceară datornicilor mai mult decât dublul sumei plătite pentru creanțe a fost declarată neconstituțională, la sesizarea PNL și USR.

Curtea Constituțională a României (CCR) a analizat obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, obiecție formulată de un număr de 83 de deputați din Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori este neconstituțională.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului.”, se arată în comunicatul CCR.

Proiectul de act normativ propunea o sumă maximă pe care recuperatorii de creanțe să o poată cere persoanelor îndatorate, care să nu depășească dublul sumei cu care datoria a fost cumpărată de firma de recuperare.

„Cesionarul nu va putea pretinde de la debitorul care are calitatea de consumator mai mult decât dublul sumei plătite de acesta pentru a cumpăra creanța de la cedent”, se arăta legea de completare a OUG 50/2010.

Vezi mai jos știrea privind adoptarea legii din decembrie 2018

Parlamentul lovește recuperatorii de creanțe! Li s-a impus un prag până la care pot cere bani oamenilor

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina