fbpx

Probleme pentru decanul de la Drept UniBuc. Trei tribunale din țară au suspendat dispoziții de exmatriculare

După tribunalele Constanța și Giurgiu, a venit rândul Tribunalului Gorj să decidă suspendarea dispoziției de exmatriculare, la solicitarea unui student de anul 1 dintre cei 44 exmatriculați cu surle și trâmbițe în februarie (inițial au fost 45, dar în cazul unui boboc a fost retrasă decizia)

Solutia Tribunalului Gorj pe scurt: ”Admite acţiunea. Dispune suspendarea executării actului administrativ reprezentat de Dispoziţia nr. 246/4.03.2021, până la pronunţarea instanţei de fond asupra cererii de anulare a actului. Executorie de drept. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată azi, 13.05.2021, la Tribunalul Gorj, prin punerea soluţie la dispoziţia părţilor de grefa instanţei.”

Pârâtele în proces sunt Universitatea București și Rectorul, însă autorul moral al exmatriculării este decanul Răzvan Dincă, care a înaintat propunerea către rectorul Marian Preda, acesta semnând ”ca primarul”.

”Studenții pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor și rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021.”, se arată în comunicatul conducerii Facultății de Drept UniBuc din februarie, prin care anunța propunerea de exmatriculare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns