fbpx

Primul avocat african din România acuză Wizz Air de discriminări atat pe bază de origine, cât şi de rasă

Michael May, avocat în Baroul Bucuresti din 2019, a avut un incident cu cei de la Wizz Air pe Aeroportul Iași. Deși avea toate actele în regulă, pur și simplu nu a fost lăsat să se îmbarce. Povestea spusă de primul avocat african din România mai jos:

”Potrivit art. 16 din Constitutia Romaniei, nimeni nu este mai presus de lege. Toți, indiferent daca suntem perosoane fizice sau juridice, suntem egali in fața legii.

Astazi 18.08.2021 intre orele 4:20 şi 5 dimineața am fost obiectul unei discriminari atat pe baza de origine cat şi de rasa. Compania Wizz air mi-a refuzat accesul in avion pe motiv ca nu am documente pentru imbarcare, fiind vorba de lipsa unei vize pentru Spania.

Ori, eu sunt titularul unui permis de sedere permanent in Romania şi membru de familie al unui cetatean Roman. Potrivit Directivei 2004/38/CE si Decretului Regal 240/2007, un membru de familie al unui cetatean U.E este scutit de obtinerea unei vizei pentru intrare in teritoriului spaniol. Fapt aratat angajatei Wizz Air care mi-a refuzat imbarcarea. Aceasta a invocat existenta unei politici interne care ma obliga sa obtin viza deşi Ambasada Spaniei in Romania mi-a specificat ca nici macar nu imi poate emite viza fiind ca nu am nevoie. In concluzie, Spania ma primea cu permisul de sedere permanenta si pasaportul, dar compania Wizz Air a decis ca este mai presus de legile unei tari. Astfel, am ramas in aeroportul Iasi, cu un bilet de avion valid si cu documente perfect valide, fara a exista un motiv intemeiat pentru refuzul imbarcarii.

In acest context, am solicitat prezenta unui politist de frontiera ca sa ajute la rezolvarea situatiei, insa acesta a sustinut ca nu poate trece peste regulile interne Wizz air.

Prin urmare Statul Roman, prin functionarul sau de frontiera ii recunoaste lui Wizz air o superioritate fața de legislatia in vigoare fara a cauta nici macar a sti despre ce regulament este vorba si daca puteam obiectiv sa cunosc continutul acestor reguli.

Dreptul la libera circulatie este un drept fundamental al spatiului european. Cum este posibil ca Statul sa lase vadit sa mi se incalce acestui drept?
O fi pentru ca sunt strain? Da, sunt strain. Dar ca membru de familie U.E am dreptul la protectia legala de care beneficiază sotia mea.
Pentru ca sunt negru nu merit sa fiu protejat de Statul Roman?

Nu am cerut azil in Romania, nu traiesc din ajutorul public de Stat in Romania. Sunt un om care a finalizat facultatea de Drept in Romania. Un om care lucreaza pentru protejarea drepturilor cetatenilor romani zi de zi, fiind avocat si care contribuie in mod unitar la fel ca cetatenii romani la formarea Bugetului de stat al Romaniei prin plata impozitelor si altor obligatii.

Nu voi lasa o companie, oricat de mare ar fi ea, sa imi incalce drepturile pe care cu greu le-am obtinut plecand la mii de kilometri de tara mea natala.

Nu judecati mesajul plin de emotii pe care il fac public, analizati situatia obiectiva pe care o expun si daca va vin in minte idei, practica judiciara sau cai legale care ma pot ajuta in demersul meu de a face sa-mi fie respectate drepturile nu ezitati sa mi le transmiteti.”

Comments

comentarii

În 2021, echinocţiul de toamnă are loc astăzi, 22 septembrie, la ora 22:21 şi reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc.... Citește mai mult
Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, 22 septembrie, într-o conferinţă de presă, că speră ca jucătorii săi să aibă o altă atitudine în meciul din şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, cu CFR Cluj.... Citește mai mult
O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.... Citește mai mult
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar asta înseamnă că începem să scoatem din dulap hainele mai călduțe și accesoriile potrivite.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!