fbpx

Primarul Boc a făcut instrucție în Consiliul Local cu avocatul Vladimir Mătușan: ”Vă faceți mâna pe seama noastră”

Vizibil deranjat de numeroasele intervenții ale avocatului-consilier local (PSD) Vladimir Mătușan, primarul Emil Boc, profesor de drept constituțional, i-a ținut o ”lecție” de administrație și drept, încheind apoteotic cu două expresii în latină.

Duelul între cei doi a fost legat de discuțiile privind construirea unui cămin noi în campusul Hașdeu, dorit de studenți, dar criticat de vecinii din zonă pentru că ar dispărea copaci de pe 1000 mp patrați de teren. Vladimir Mătușan a cerut ca în cazul proiectelor care influențează viața urbei să fie anunțați consilierii locali și prin mass-media.

Emil Boc a spus că proiectul a fost dezbătut în Comisia Tehnică de Urbanism, dar nimeni de la PSD sau vecinii din zonă nu au venit să își spună părerea.

”La Cluj toate ședințele sunt publice. Totul e cu poporul în față. Dacă nu participați, degeaba veniți acum, a treia zi după scripturi și ziceți domne eu că n-am știut. V-au ales clujenii ca să știți totuși ceva, domnule consilier local, nu numai să luați cuvântul în prima ședință de consiliul local, care tot e bine și asta, apreciem, ține de exercițiul meseriei de avocat. Vă faceți mâna pe seama noastră, dar părerea mea este că ar trebui să o luăm de la talpa țării acum.

Dacă pe acest proiect…Vă dau un pont: dacă veți cere dezbatere publică , vom avea dezbatere publică! Dacă nu cereți, veți avea numai dezbatere  în Consiliul Local. Utilizați-vă intrumentele legale, dragii mei! Că așa se face în democrație, prin reguli și proceduri.  Noi avem toată deschiderea (…)”

”Domnu consilier local, e grea viața în Consiliul Local, e mult de muncă. Nu e ca în avocatură, unde îți faci singur programul, megi când dorești. Aici e mai greu. E mult de citit și mult de studiat, e de cunoscut proceduri, e de conectat tot timpul cu termene și aspecte care țin de concretețea vieții administrative. Eu voi susține prin toate mijloacele orice campanie de informare suplimentată cu privire la ce face Primăria (..). Știți bine domnule avocat este o vorbă în Drept: Nemo Censetur Ignorare Legem (nimeni nu are voie să nu cunoască legea – n.red) și Nemo auditur propriam turpitudinem allegans (Nimeni nu poate invoca in sustinerea intereselor sale propria sa culpa – n.red). Asta este viața de jurist și trebuie să înțelegeți. Nu mă puteți contrazie. În consecință, dacă toți rămânem în matca noastră legală, cu siguranță cetățenii vor avea de câștigat. ”

Replicile la  minutul 52 și minutul 01.08

Comments

comentarii

Lasă un răspuns