fbpx

Certificate de cazier judiciar, la un click distanță în Cluj!

Prefectura Cluj în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și o companie IT au pus bazele primei aplicații pentru programarea online în vederea eliberării cazierului judiciar.

Funcționabilă începând de mâine, 22 ianuarie a.c., aplicația www.ecaziere.ro este un instrument digital care vine în întâmpinarea nevoilor cetățenilor, intenția principală fiind eliminarea aglomerației la ghișeele de lucru cu publicul și reducerea timpilor de așteptare la ghișeu.

Astfel, pentru a facilita procesul de eliberare a cazierelor judiciare, a fost concepută  această aplicație web care pune la dispoziție un sistem de programări online.

Utilizatorii pot folosi interfața din browser pentru a crea programări la data, ora și locația dorită pentru ridicarea documentelor de care au nevoie. Fiecare programare este însoțită de un email de confirmare cu datele aferente, un număr de identificare al programării și un link pentru anularea acesteia în caz de nevoie.

Cu privire la modul de utilizare și pașii de urmat, printr-o simplă introducere în aplicație a datelor de identificare și a unei adrese de email, solicitantul poate alege una dintre locațiile de eliberare a documentelor/tipurile documentelor și numărul acestora/data și ora la care se dorește programarea.

La momentul rezervării aplicația emite un mesaj automat care conține codul programării. Detaliile programării sunt trimise la adresa de email indicată de solicitant, cu posibilitatea anulării acesteia.

Programarea nu este transmisibilă și este gratuită.

Prin intermediul aplicației pot fi accesate informații cu privire la documentele necesare pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, modelele formularelor tip care trebuie prezentate la ghișeu completate și programul ghișeelor.

Pașii pentru efectuarea unei programări sunt, de asemenea, indicați de aplicație și sunt foarte simpli.

Facem precizarea că adeverințele de integritate comportamentală și certificatele de cazier judiciar multilingv se eliberează doar la ghișeele din municipiul Cluj-Napoca str.Corneliu Coposu nr.167 (sediul cazierului judiciar).

Aplicația a fost dezvoltată pro bono de o companie clujeană de IT, în urma unei colaborări cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Dezvoltarea site-ului s-a întins pe mai multe etape, de la definirea cerințelor până la implementare și testare. Astfel, de la primele demersuri făcute în toamna anului 2020 și până în prezent, aplicația a ajuns la forma actuală.

Aceasta a fost gândită pentru un număr mediu de utilizatori, estimat pe baza statisticilor măsurate la ghișeele serviciului de caziere. Cu toate acestea, în funcție de nevoile înregistrate în perioada imediat următoare, utilizarea aplicației și performanțele sale pot fi ajustate.

Totodată, planificarea online vine în sprijinul procesului clasic de eliberare a cazierului. Există în continuare ghișee dedicate exclusiv interacțiunii directe.

În ceea ce privește respectarea normelor de protecție a datelor cu caracter personal prin utilizarea acestui instrument digital, este de menționat faptul că a fost acordată o atenție deosebită reglementărilor legale în vigoare. Totodată, datele folosite pentru planificare sunt șterse automat după un anumit interval de timp.

Fiecare punct de eliberare a cazierului judiciar de la nivel local va funcționa în baza unui program orar ce urmează a fi comunicat ulterior, atât persoanelor care aleg să se programeze online, cât și celor care preferă stilul clasic.

Comments

comentarii

În perioada de pandemie, totul a fost mai atipic. Această regulă s-a aplicat și începutului acestei primăveri. Profesorii și elevii din Cluj au avut și ei o zi de 1 martie diferită din cauza pandemiei de COVID-19.... Citește mai mult
Tasnádi Szilárd a fost numit oficial în funcția de prefect al județului Cluj. Ce își propune să facă în timpul mandatului său la Prefectură?... Citește mai mult
O clujeancă în vârstă de 40 de ani a fost transportată de urgență la spital după ce a căzut de pe un bloc, pe strada Alexandru Vlahuță din Cluj-Napoca.... Citește mai mult
Alin Tișe a reacționat dur după ce Szilard Tasnadi a fost numit oficial în funcția de prefect al Clujului și a anunțat că va cere demisia lui Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean.... Citește mai mult

Lasă un răspuns