fbpx

Percheziții DIICOT, în baza unui ordin european de anchetă, pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Arad

Procurorii DIICOT au descins la proxeneți din Bistrița-Năsăud și Arad, care duceau fete majore și minore la produs în Austria.

”La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă, pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Concomitent, pe teritoriul Austriei, a fost efectuată o percheziție la o locație folosită de către suspecți în această țară.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, s-a constituit o grupare infracțională organizată ai cărei membrii au recrutat, prin metoda „loverboy”, persoane de sex feminin minore și majore pe care le-au transportat pe teritoriul Austriei, în vederea practicării prostituției.”, a transmis biroul de presă DIICOT.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și al jandarmilor din cadrul IJJ Arad.
Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns