fbpx

Ordonanța anti-Uber a fost suspendată de Curtea de Apel Cluj

Executarea ordonanței Tribunalului Specializat împotriva Uber a fost suspendată provizoriu, astăzi, de către Curtea de Apel Cluj.

Ordonanța președințială, prin care s-a dispus companiei Uber să înceteze furnizarea de servicii de transport, a fost suspendată provizoriu de către o instanță a Curții de Apel Cluj până la soluționarea altei cereri de suspendare, care se va judeca în 5 decembrie. În a doua cerere depusă de avocatul Uber, Radu Șomlea, se cere suspendarea până la judecarea apelului.

Admite cererea formulată. Dispune suspendarea provizorie a executării ordonanţei preşedinţiale nr.2268 pronunţată la data de 16.11.2016 în dosarul nr.999/1285/2016 al Tribunalului Specializat Cluj, până la soluţionarea cererii de suspendare înregistrată sub nr.1348/33/2016 al Curţii de Apel Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 24.11.2016.”, se arată în minuta hotărârii, trimisă Clujust.ro de către biroul de relații publice al Curții de Apel.

Amintim că în 16 noimebrie, Tribunalul Specializat a emis o ordonanță președințială, la cererea Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, prin se dispunea multinaționalei Uber să înceteze furnizarea de servicii de transport, contra cost, în municipiul Cluj-Napoca până la finalizarea procesului pe concurență neloială.

”Am depus două cereri, una de suspendare provizorie și așta de suspendare. Suspendarea provizorie am cerut-o pentru că se judecă cel mai repede, ca să poată funcționa în continuare Uber. Nu știam atunci când se va fixa termen la cererea de suspendare până la judecarea apelului”, a spus avocatul Șomlea, care reprezintă Uber.

De cealaltă parte, avocata Asociației de Monitorizare Taxi, Tania Câmpan, a precizat:”Noi ne continuăm lupta. Hotărârea de astăzi este fără de cale de atac. Ne vom formula apărarea pentru cererea de suspendare din 5 decembrie. Dacă se va admite, aceea este cu cale de atac și o vom ataca, urmând să ne judecăm la instanța ierarhic superioară. Acum este un joc de-a șoarecele și pisica. Nu renunțăm la ce am început. Uber a fost de rea-credință deoarece nu a respectat ordonanța președințială. Deși erau măsuri executori, au continuat activitatea, inaugurând la Brașov și Timișoara.”

Reprezentantii Uber spun ca ei nu duc o lupta impotriva taximetristilor: “E un prim pas care ne bucura. Vom continua sa ne sustinem argumentele. Uber e un serviciu iubit de consumatori pentru ca ofera calitate, transparenta si siguranta sporita, datorita tehnologiei. Pentru noi, nu este o lupta impotriva taxi, cu cat mai multe optiuni, cu atat mai bine, iar taxiurile vor avea mereu un rol imporant in dinamica unui oras. Noi sustinem dreptul consumatorilor de a alege. Orasele s-au dezvoltat, dar optiunile au ramas aceleasi, oamenii au nevoie de mai multe alternative, este loc pentru toata lumea.”, a declarat PR-ul Uber pe zona de Balcani, Alexandra Corolea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina