fbpx

O judecătoare cu 11 ani vechime din Timiș a fost exclusă din magistratură pentru mai multe abateri disciplinare

Secția pentru judecători în materie disciplinară din CSM a hotărât, astăzi, excluderea din magistratură a unei judecătoare cu 11 ani vechime din județul Timiș pentru mai multe abateri disciplinare.

”Admite acţiunile disciplinare conexe formulate de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Lăzău Mihaela – judecător în cadrul Judecătoriei Sânnicolau Mare.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările  ulterioare, aplică doamnei Lăzău Mihaela – judecător în cadrul Judecătoriei Sânnicolau Mare, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. c), h) teza I şi art.99 lit. t) teza a II a raportat la art.99/1 alin.(2) din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ”, se arată pe ordinea de zi soluționată a secției din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Articolul 99 Constituie abateri disciplinare:

lit. c): atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

lit. h): nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”;

lit. t): exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala”;

Articolul 99^1

(2) Există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual.

Lazău a fost numită judecător în ianuarie 2009 prin decret al președintelui de atunci, Traian Băsescu

În 2018, aceeași judecătoare primea clasare de la Inspecția Judiciară într-un dosar în care a fost acuzată că a amânat o zi judecarea unei propuneri de arestare preventivă a unor tâlhari pe motiv că este obosită.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina