fbpx

O avocată din Bistrița, numită secretar de stat în MJ. Tot din Bistrița a mai fost un judecător în aceeași funcție și a ajuns la închisoare

O avocată din Bistrița cu multe terenuri și imobile, inclusiv în județul Cluj, a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiției. Asta ne amintește de un fost secretar de stat în MJ din Bistrița, fost judecător, care a ajuns la închisoare.

Premierul Ludovic Orban a facut o noua numire controversata in Guvern. Potrivit deciziei publicate luni in Monitorul Oficial, Olivia Diana Morar a devenit secretar de stat in Ministerul Justitiei.

De profesie avocat, Morar este fost consilier local din partea PNL in municipiul Bistrita si sefa a organizatiei de femei PNL din judet.

Potrivit unei declaratii de avere depuse in iunie 2018, cand era consilier local in Bistrita, Morar detine 16 terenuri cumparate sau obtinute prin succesiune in Bistrita, Bihor, Oradea, Constanta, Satu Mare, Timisoara, Turda si Bucuresti. In afara de o faneata, toate sunt terenuri intravilane dobandite intre 2012 si 2014, cu suprafete ce variaza de la 70 la 2.609 de metri patrati. Doar in cazul a 3 terenuri este unic proprietar, restul impartindu-le si cu alte persoane ce nu sunt numite in declaratia de avere, asa cum stipuleaza legea.

Situatia e similara si in cazul caselor. Ea are trecute in declaratie 12 case – 3 in Bistrita, 3 in Oradea, 2 in Timisoara, si cate una in Bucuresti, Satu Mare, Constanta si Bihor. Cea mai mare este cea din Timisoara, de 1.106 metri patrati, obtinuta prin succesiune si unde detine cota parte 3/80.

Ea mai detine si 4 apartamente, in Oradea, Bistrita, Hunedoara si Baia Mare, dar si doua spatii comerciale in Baia Mare si Huedin.

In 2017, a obtinut din avocatura venituri de aproape 14.750 de lei/luna. Morar are venituri si din chirii, in total aproape 3.800 de lei/luna.  in acelasi an are declarata si indemnizatia de crestere a copilului, in valoare de 77930 de lei si 4719 lei de la Consiliul Local

Fostul judecător Oviidu Puțura din Bistrița a fost secretar de stat în MJ.

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, eliberat condiționat din închisoare în 2019, a intrat în politică. Mai mult, acesta a fost nominalizat direct șef al organizației județene a partidului PPU. Puțura a s-a înscris în partidul înființat, în 2015, de Dan Voiculescu, respectiv Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și a devenit președinte al filialei din Bistrița-Năsăud,

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina