fbpx
Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Judecătorul Cristi Danileț: ”Dacă aș fi politician, aș modifica legislația penală cu privire la ….”

Judecătorul Cristi Danileț: ”Dacă aș fi politician, aș modifica legislația penală cu privire la ….”

Dacă ar fi polician, judecătorul penalist Cristi Danileț de la Tribunalul Cșuj ar modifica legislația penală cu privire la etnobotanice și ”revenge porn”.

”Daca as fi politician as modifica legislația penală cu privire la:

– deținerea de substanțe cu efect psihoactiv pentru consum propriu: urmare a deciziei ICCJ Nr. 10/2018 (complet DCD/P) aceasta fapta nu mai este infractiune, iar imaginile cu puștii consumatori de astfel de rahaturi au împânzit internetul;

– mărirea pedepselor pentru vânzarea de substanțe cu efect psihoactiv: pedeapsa acum este 6 luni – 3 ani, iar dacă dealerul recunoaște acuzația, ea scade la 4 luni – 2 ani, deși efectul unor asemenea substanțe este extrem de nociv;

– incriminarea faptei de a publica poze intime ale unei persoane fără acceptul explicit al acesteia (revenge porn nu e infracțiune la noi decât dacă e însoțită de șantaj sau pozele sunt făcute în domiciliu fără acceptul victimei) și sancționarea contravențională a administratorilor de site-uri sau rețele publice de comunicare care refuza ștergerea de îndată a fotografiilor la cererea persoanei în cauză. Tribunalele sunt pline cu dosare de șantaj cu poze intime, inclusiv copii ale unor persoane publice fiind victime sau autori.

Dar noi avem lucruri mai serioase de făcut: amnistie, grațiere, protocoale, bla, bla.”, a scris Danileț pe Facebook.

Comments

comentarii

Un comentariu

  1. Păcat că un judecător tânăr dorește incriminarea unor fapte fara victime înafara propriei persoane, pricopsirea lor cu dosare penale și o stigma pe viață, in loc de a promova obligarea la tratament și reintegrare socială, dar hey, daca ar fi fost pe jos de la alcool era ok, că e legal 😂 ipocrizia.

Lasă un răspuns