fbpx

Judecător în Cluj-Napoca: Valoarea impozabilă de 44.000 euro a unei locuințe este ”vădit derizorie”

Bula imobiliară cu prețuri umflate din Cluj-Napoca face ”victime”. O femeie implicată într-un proces de partaj a vrut să plătească taxa de timbru la valoarea care rezultă din certificatul de atestare fiscală de aproape 44.000 euro, dar judecătorul a considerat suma ”vădit derizorie”

Chiar în sentință se dă definiția cuvântului ”derizoriu” – neînsemnat, fără valoare, de nimic, ridicol.

”Este un fapt notoriu că în municipiul Cluj-Napoca valoarea imobilelor a cunoscut în ultimii ani o apreciere extraordinară, piața imobiliară fiind cea mai scumpă din țară. Or, este rizibil să pretinzi că valoarea unui apartament compus din 4 camere, o bucătărie, o cămară de alimente, o baie, un antreu, o debara, 1 wc, o logie cu suprafața utilă de 67,57 mp, chiar și în condițiile în care este situat în cartierul Mănăștur, are o valoare de 43.900 euro”, se arată în sentință.

Avocata femeii se revoltă: ”M-am ferit sa critic public solutii ale instantelor, ca fiecare are cate scoala sau studii individuale a putut/a vrut, putem avea argumente diferite, putem interpreta diferit texte legale, etc.

Dar cand vorbim de ceva ce nu mai implica efort intelectual si vezi asa ceva… iti vine sa inchizi pravalia, ca nu vad sensul sa mai sper ca ajungem toti sa traim in aceeasi bula.

43.900 euro – valoare impozabila a unui apartament, considerata de instanta ca fiind VADIT DERIZORIE. Ca sa nu fie loc de interpretari, luati de cititi in motivare, definitia citata din DEX a cuvantului derizoriu.

In ce bula valoarea impozabila de 43.900 euro e VADIT DERIZORIE? Ca in a mea, a oamenilor pe care eu ii cunosc, numai derizorie nu e.”, a precizat avocata Andaluna Bogdan.

 

Este vorba despre o reexaminare de taxă de timbru. Cum afectează reclamantul faptul că judecătorul consideră derizorie valoarea locuinței? In funcție de valoarea impozabilă se stabileste ca regulă taxa de timbru. Numai că atunci când valoarea e considerată vadit derizorie, se aplică valoarea pe grile notariale, deci o taxă de timbru mai piperată.

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!