fbpx

Jud. Alina Niță: ”Vrem concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de judecători și grefieri!”

Judecătoarea Alina Mihaela Niță de la Tribunalul Neamț a arătat volumul mare de muncă din ultima săptămână și cere organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de judecători și grefieri.

”O altă săptămână de muncă în instanță

107 dosare de studiat (62 pentru ședință publică, restul pentru camera de consiliu și amânări de pronunțare)
71 dosare pronunțate cu soluții redactate
Timp total disponibil: 1920 minute (fără ziua de ședință)
Timp disponibil pentru studiul fiecărui dosar, redactare soluții și motivare hotărâri: 18 minute/dosar (fără nicio pauză)

Este pur și simplu imposibil ca toate aceste activități sa fie făcute, contracronometru și în mod impecabil, în cele 18 minute disponibile pentru un singur dosar.

De cele mai multe ori, 18 minute nu sunt suficiente nici pentru studiul unui dosar sau pentru redactarea unei minute de partaj, de motivat un dosar în aceleași 18 de minute nici nu poate fi vorba.

Vrem condiții decente de muncă!
Vrem un număr suficient de judecători si de grefieri, pentru ca justiția sa fie înfăptuita într-un termen rezonabil și sa răspundă standardelor de calitate care i se impun!

Vrem concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de judecători și grefieri!
Vrem transformarea posturilor de asimilați ai magistraților în posturi de judecător pentru a fi majorate schemele instanțelor la care volumul este supraîncărcat!

Vrem soluții legislative pentru degrevarea instanțelor!
Vrem calitate, nu doar cantitate!”, a scris Niță.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns