Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Guvernul PSD i-a dat o perversă Justiției. Să sperăm că aceasta își va reveni complet

Guvernul PSD i-a dat o perversă Justiției. Să sperăm că aceasta își va reveni complet

Am scris de când a fost propus inginerul Florin Iordache la cârma Ministerului Justiției că PSD a dat o primă palmă Justiției, presimțind că vor mai urma, dar nu-mi imaginam că va urma direct un pumn, pe neveu, ca pe stradă.

Acest Iordache, căci nu-i mai pot spune ministru al Justiției, i-a aplicat doamnei Justiție o perversă de la Caracal, când nu era atentă. Și nu vorbesc de ceea ce conține Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor, ci de modul în care a fost adoptată, sfidând un întreg sistem judiciar, care până atunci a criticat ”urgența” actului normativ și cu care ministrul se presupune că ar trebui să conlucreze. Că de aia e ministrul Justiției. Cu facultatea de Drept făcută în timp ce era deputat. Să nu uităm.

Mi-l aduc acum aminte pe Iordache în prima ședință a noului CSM, cum se gudura pe lângă ei, că o să le dea salarii la magistrați și pensii și de toate. Apoi i-a lăsat să se agite, să dea aviz negativ, iar la ceas târziu de seară, a ieșit la microfon, după ce ministrul finanțelor a înșirat tot bugetul, și a spus.. așa pe final, în treacăt, ceva de genu: ”aaaa, era să uit să vă spun: am adoptat ordonanța aia cu abuzul în serviciu”. Ce mârșăvie! Într-o secundă, domnul de la Caracal și-a dat arama pe față, în caz că aveați dubii: Un omuleț întors cu cheia de Dragnea, la care cred că i-ar face și papucii dacă l-ar pune.

Și aseară a venit Iordache al meu cu lecția învățată: ”Altă întrebare?!” Nenicule, dar câtă ”ferocitate”, câtă virulență la domnul ministru! Cum bara el toate întrebările, pac, pac. A pus piciorul în prag: ”Țara asta nu se conduce cum vreți voi, poporul, ci cum vrem noi, dictatorii!”.

Spre dimineață, Justiția și-a mai revenit din lovitură, s-a ridicat de jos și a început să contracareze. Curtea Constituțională rămâne ultima soluție legală pentru restabilirea ordinii între puterile statului. Mai este soluția neoficială: strada. Dacă tot îi place așa golănește lui Iordache. Urmează 10 zile de foc, care pe care. Poate în al 12-lea ceas, la propriu, va opta și Guvernul să producă legislație pe căi legale.

Alin Golban

Comments

comentarii

Lasă un răspuns