fbpx

Guru din Apuseni a murit la nici două luni de la arestare

Ardelean Farcaş (59 de ani), cunoscut ca “Adi de la Brad”, aşa-zisul guru al comunităţii izolate din zona Bradului, denumită “Copiii soareui”, anchetat pentru mai multe infracţiuni, a murit la spitalul din Deva.

“Adi de la Brad”, aşa cum era numit de localnici, a murit la spitalul din Deva, unde fusese adus, miercuri, 6 iulie, de la spitalul din Brad, în urma unor complicaţii medicale.

Medicul Emil Stoica Mariş, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. a precizat că pacientul a fost trimis de la spitalul din Brad la Deva având insuficienţă respiratorie acută şi fiind suspect de sindrom coronarian acut. Avea o anemie severă şi o hemoragie digestivă superioară şi a fost internat la ATI. Mai târziu, starea sa s-a agravat. Vineri, 8 iulie, a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

În 24 mai, poliţiştii au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Brad şi a unor localităţi învecinate, unde se aflau membrii ai comunităţii „Copiii Soarelui”, condusă de Ardelean Farcaş. În comunicatul transmis de IPJ, autorităţile au precizat iniţial că au identificat 23 minori aflaţi în comunitatea din munţi.

În aceeaşi zi, „Adi de la Brad”, fost miner, a fost reţinut şi arestat preventiv, fiind anchetat pentru şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. A fost plasat ulterior sub control judiciar.

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!