fbpx

Grefierii amenință cu proteste: ”avem capacitatea necesară să blocăm sistemul judiciar”

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial anunță că grefierii vor protesta în caz că Guvernul vrea să crească vârsta de pensionare.

SNGJ DICASTERIAL critică postarea prim-ministrului Nicolae Ciucă în legătură cu creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani, inclusiv pentru personalul auxiliar din instanţele judecătoreşti.

”Are loc o scădere naturală, prin deces de la an la an, a numărului de grefieri beneficiari ai pensiei de serviciu respectiv cu 57 persoane în anul 2022 față de anul 2021 și cu 59 persoane față de anul 2020, iar creșterea vârstei de pensionare va echivala cu condamnarea grefierilor la moarte sigură la locul de muncă!

Speranța de viață a grefierilor este de 59 de ani, iar în prezent se pot pensiona la 60 de ani, de unde rezultă că nu vor mai apuca pensia de serviciu nici măcar în forma actuală.”, transmit sindicaliștii.

Aceștia avertizează că o grevă a grefierilor ar bloca justiția: ”O reacție fermă din partea sistemului judiciar sigur va exista și chiar dacă nu suntem o categorie profesională numeroasă încât să reprezentăm capital electoral, avem capacitatea necesară să blocăm sistemul judiciar – potrivit Constituției, puterea judecătorească reprezintă sau reprezenta (se pare) ”una din cele trei puteri ale Statului Român”.

Curând, grefierii se vor alătura formelor de proteste deja în derulare, precum și celor ce urmează a se iniția de celelalte categorii de salariați nemulțumiți de măsurile aparent populiste și antisociale asumate de actuala guvernare.

Foarte curând, niciun grefier nu va mai răspunde la telefonul personal, după orele de program, în zilele libere sau de repaus săptămânal, pentru a efectua sute de ore suplimentare neplătite sau pentru serviciul de permanență la arestări, indiferent că vorbim despre infracțiuni ușoare, tâlhării sau chiar crime.

Să vedem, atunci, domnule prim-ministru, cum o să invocați din nou importanța muncii grefierilor pentru bunul mers al sistemului judiciar!”

Întregul comunicat de presă poate fi vizualizat aici.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns