fbpx

Grefieră trimisă in judecată pentru luate de mită in scopul de a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme

O grefieră din Bihor a fost trimisă in judecată de DNA pentru luate de mită de 8.350 euor in scopul de a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Doina Cotor, la data faptelor grefier în cadrul Tribunalului Bihor, pentru săvârșirea infracțiunilor:

luare de mită în formă continuată,

– fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,

sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012-2013, inculpata Cotor Doina, în calitatea menționată mai sus, ar fipretins și primit prin intermediul unei persoane (martor în cauză) suma totală de 8.350 euro pentru a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme fără plata taxei de mediu și într-un timp cât mai scurt.

În contextul în care pe rolul Tribunalului Bihor se aflau foarte multe cereri de chemare în judecată, în contradictoriu cu InstituţiaPrefectului Judeţului Bihor – Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şiÎnmatriculări Autovehicule Bihor, formulate de mai multe persoane care solicitau obligarea la înmatricularea autoturismelor fără plata taxei de poluare, instituită de O.U.G. nr.50/2008, inculpata ar fi identificat oportunitatea de a obține foarte ușor mai multe foloase necuvenite.

Concret, inculpata Cotor Doina ar fiintenționat mai întâi să obțină înmatricularea autoturismelor în cadrul unor dosare distincte și în fiecare dintre acestea să obțină termene mai scurte, aspect care nu a mai fost viabil deoarece, din cauza numărului mare de cereri, primul termen de judecată ajunsese să fie, în majoritatea cazurilor, stabilit la aproximativ un an de la înregistrarea cererii inițiale.

 Ulterior, inculpata ar fi adoptat un alt mod mai eficient de lucru și anume acela de a introduce, în mod fraudulos și contrar atribuțiunilor de serviciu, actele autoturismelor care se doreau a fi înmatriculate, în dosare deja formate și în care termenul de finalizare a procesului era unul apropiat.

În același context, inculpata Cotor Doina ar fi falsificat mai multe documente din conținutul dosarelor: cererea de chemare în judecată, cerere de preschimbare a termenului aparent formulată și semnată de un reclamant, cerere de completare a cererii de chemare în judecată și, de asemenea, ar fi sustras mai multe file din cuprinsul cauzelor aflate pe rolul instanței respective.

După intrarea în posesia proprietarilor, hotărârile judecătorești devin obligatorii pentru Instituţia Prefectului Judeţului Bihor – Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şiÎnmatriculări Autovehicule Bihor care trebuie să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei cote părți dintr-un imobilce aparține inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns