fbpx

Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice e adoptat și de UNBR

Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu celelalte profesii juridice a fost adoptat și de UNBR în decembrie 2019.

Deoarece publicarea unor prevederi din Ghid a născut anumite comentarii în rândul avocaților, precizăm că la pagina 2 din document se arată: ”Adoptat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 287/19.12.2019 şi asumat de Uniunea Națională a Barourilor din România prin Hotărârea Comisiei Permanente nr. 264/16.12.2019 şi de Uniunea Națională a Executorilor Judecătoreşti prin Hotărârea Consiliului Uniunii nr. 2310/27.09.2019”

În plus, din echipa de realizare a ghidului au făcut parte mai mulți avocați, 5 la număr (Andreea Ciurea, Petre Matei, Bogdan Stancovici, Voicu Sarb și Iulia Catinean) decât judecători – 4 (Roxana Dan, Mihai Ghica , Mihnea Tanase, Gratiela Milu). La ghid au contribuit și doi experți în comunicare.

Obiectivul proiectului privind realizarea Ghidului a fost: ”Îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice.”

Valoarea totală a proiectului care face obiectul contractului de finanțare este de 29.667.068 lei, din care 24.915.549,67 lei (83,98%) reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, iar 4.751.518,33 lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului și a partenerilor.

Citește și

Comunicarea judecătorului şi procurorului în sala de şedințe. Ghid CSM: ”Se vor exprima cu măsură şi calm, se vor abține de la a utiliza expresii ironice sau tendențioase”

Comunicarea avocatului în sala de şedințe. Ghid CSM: ”Coerent şi clar… De evitat gesturile şi atitudinile care trădează nervozitate”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns