fbpx

Costel Corduneanu a murit în spital la Târgu Mureș după o intervenție pe cord

Costel Corduneanu (54 de ani), unul dintre liderii celui mai de temut clan interlop din România, a încetat din viaţă. Din primele informaţii, şeful Cordunenilor era internat într-un spital din Târgu Mureș, unde suferise o intervenție chirurgicală pe cord, mai exact transplant de inimă. Costel Corduneanu a reprezentat de două ori România la Jocurile Olimpice,Costel Corduneanu.

Costel Corduneanu se afla internat de mai multe săptămâni într-un spital din Tg. Mureş după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la cord.

În vârstă de 54 de ani, Corduneanu se lupta de câțiva ani cu probleme cardiace severe, care, în cele din urmă, l-au făcut eligibil pentru transplant.

Procedura a durat aproximativ șase ore, timp în care echipa medicală a lucrat intens pentru a înlocui inima bolnavă a lui Corduneanu cu una sănătoasă, provenită de la un donator compatibil. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, corpul lui Costel Corduneanu nu a acceptat noul organ, cauzând complicații post-operatorii care nu au putut fi gestionate.

Născut într-o familie modestă, Costel Corduneanu s-a distins inițial pe plan sportiv, fiind campion mondial la cadeți, la lupte, și reprezentând România la Jocurile Olimpice din 1992 și 1996.

De altfel, Federația Română de Lupte a transmis un mesaj după moartea lui Cosrduneanu: “Federația Română de Lupte anunță cu regret trecerea în neființă a celui care a reprezentat luptele libere românești cu succes – Costel Corduneanu.

Costel Corduneanu a fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași, fiind Vicecampion European și participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. Federația Română de Lupte transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților! Dumnezeu sa îl odihnească!”.

Costel Corduneanu era considerat unul dintre cei mai importanți lideri interlopi din zona Moldovei, supranumit “Ștefan cel Mare al Moldovei” sau ‘Stăpânul Moldovei’  și ar fi avut legături strânse cu mafia rusă.

Conform afirmațiilor sale, i s-ar fi făcut o propunere de a se alătura temutei organizații criminale cu titlul de hoț în lege (vor v zakone), ceea ce i-ar fi conferit statut de membru cu drepturi depline și ar fi trebuit să reprezinte interesele mafiei ruse pe teritoriul României.

De asemenea, se spune că Costel Corduneanu avea tatuate pe umeri celebrele stele specifice hoților în lege, însă se pare că aceste tatuaje au fost realizate la cererea sa, într-un salon de tatuaje din România.

Acum 6 ani, Corduneanu participa la botezul unuia dintre copii afaceristului clujean Adrian Marțian, unde Macel Pavel le-a dedicat o piesă din filmul Nașul.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns