Acasă » ȘTIRI » Contestația Baroului Cluj la clasarea cauzei privind un avocat fals a fost respinsă

Contestația Baroului Cluj la clasarea cauzei privind un avocat fals a fost respinsă

Judecătoria Cluj-Napoca a respins ca nefondată plângerea Baroului Cluj împotriva ordonanței de clasare emisă de parchetul local cu privire la un membru al ”Baroului Bota”, acuzat de exercitarea fără drept a profesiei de avocat.

Ioan Buha, membru în Baroul paralel înființat de Pompiliu Bota, cunoscut ca ”Baroul Bota” sau Constituțional, s-a ales cu plânegere penală din partea unui fost ”client”. Acuzațiile au fost de înșelăciune și execitarea fără drept a profesiei de avocat. Reclamantul C.M. a cerut daune materiale de 1.280 lei și morale de 5.000 de lei pentru faptul că a fost indus în eroare de Ioan Buha că este avocat și l-a reprezentat în două procese de recuperare a taxei auto de poluare. Numai că în aprilie 2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a clasat cauza pe motiv nu este întrunită latura obiectivă a infracțiunii în cazul înșelăciunii și că ”faptele nu prezintă pericolul social pentru a constitui infracțiuni” în cazul exercitării fără drept a unei profesii. Buha a primit doar amendă administrativă de 1.000 de lei.

Păgubitul nu a mers mai departe și nu a atacat ordonanța procurorului, însă avocatul la care a apelat după ce a aflat de cel fals, Călin Iuga, a sesizat Baroul Cluj cu privire la această situație. În urma acestui demers, Baroul a atacat soluția de clasare la Judecătoria Cluj-Napoca, însă fără succes.

Solutia pe scurt:

În baza art. 341 pct. 6 lit. a C.pr.penala nou, respinge ca inadmisibila plangerea formulata de petentul Buha Ioan si mentine rezolutia adoptata in dosarul nr. 1921/P/2012 al Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj Napoca.

În baza art. 341 pct. 6 lit. a C.pr.penala nou, respinge ca nefondata plangerea formulata de petenta Baroul Cluj si mentine rezolutia adoptata in dosarul nr. 1921/P/2012 al Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj Napoca

În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. nou, obliga pe fiecare petent in parte, sa plateasca statului suma de cate 50 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare. ”

Sentința este definitivă.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați!