fbpx

Clasare DNA într-un dosar cu un fost președinte de CJ, un fost director de Aeroport și un fost deputat

DNA Timișoara a dispus clasare într-un dosar în care erau urmăriți penal un fost președinte de Consiliu Județean, un fost director de Aeroport și un fost deputat.

Potrivit Stiripesurse.ro, procurorul Lucian Dolcu, de la DNA Timişoara, a semnat ordonanţa de clasare a unui dosar în care erau vizaţi deputatul PMP Cornel Sămărtinean, fost director la Aeroportul Internaţional Timişoara, fostul deputat şi vicepreşedinte PDL Alin Popoviciu şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi al PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Dosarul a început cu o autosesizare a procurorului, în urmă cu aproape şapte ani, în mai 2011, cu privire la o posibilă trucare a licitaţiilor de închiriere a unor spaţii comerciale la Aeroportul Internaţional Timişoara, în beneficiul firmei SC Trinvest Backery SRL, deţinută de vărul fostului deputat PDL Alin Popoviciu. În anul 2015, Cornel Sămărtinean, fost director al Aeroportului Timişoara, Marius Florin Mezin, fost director comercial, şi Lucian Blaga, administrator al firmei, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, confict de interese şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi mărturie mincinoasă. Din dosar a fost disjunsă o cauză cu privire la faptul că Sămărtinean ar fi fost presat de Popoviciu şi Ostaficiuc să închirieze fraudulos spaţiile comerciale. Procurorul a clasat însă aceste acuzaţii, din lipsă de probe.

În aceeaşi ordonanţă de clasare se mai precizează că nu au putut fi probate acuzaţiile că actualul deputat PMP Cornel Sămărtinean ar fi atribuit ilegal contractul de marketing al Aeroportului Internaţional Timişoara către compania Wizz Air. Tot pe lipsă de probe a fost clasată şi cauza în care Alin Popoviciu, fost vicepreşedinte PDL la nivel naţional, fost apropiat al Elenei Udrea, era acuzat că a preluat ilegal fostul Clubul C.F.R. din Timişoara.

Descarcă ordonanța de clasare AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina