Justiția arată că nu poate fi sfidată la nesfârșit. Arogantul inculpat Traian Onuc, care venea și făcea circ în sala de judecată la procesul în care este trimis în judecată pentru o înșelăciune imobiliară cu 130 părți civile și prejudiciu de 10 milioane lei, a fost arestat preventiv din nou! În sfârșit procurorii au luat urma anunțurilor care curgeau pe site-urile de profil sub diverse pseudonime, în timp ce procesul a fost tărăgănat până la prescripție.
La fel ca în 2016 când se numea Floarea Ianson, Onuc a fost arestat preventiv pentru o țeapă imobiliară. Culmea, după mai bine de 6 ani (!), Onuc și un complice au reușit performață să vândă fictiv trei garsoniere în același bloc de pe strada Miko Imre din Cluj-Napoca! Toate trei au fost luate la super-ofertă la prețul de doar 50.000 de euro de către un ”fericit” păgubit. Cum poate să mai creadă cineva că dă 50.000 de euro pe trei garsoniere în Cluj-Napoca este de domeniul fantasticului, dar inculpații ne arată că perseverența dă roade.
Un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Cluj-Napoca a dispus, astăzi, în jurul orei 16, arestarea preventivă a celor doi.
Soluția pe scurt: ”În baza art. 226 C.p.p., art. 202 C.p.p., art. 223 alin. (1) lit. d) Cp.p., art. 223 alin (2) C.p.p. admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca formulată la data de 31.01.2023.
Dispune arestarea preventivă a inculpatului Onuc Traian (nume purtat anterior Floarea Ianson Traian), cercetat pentru săvârsirea infractiunilor de înselăciune în formă continuată, prev. de art. 244 alin. (1) si (2) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. – 2 actiuni şi înselăciune, prev. de art. 244 alin. (1) ?i (2) C.pen.,cu aplic. 38 alin. (1) C.pen.. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.01.2023 şi până la data de 01.03.2023 inclusiv.
Dispune arestarea preventivă a inculpatului Jascău Pavel, cercetat pentru săvârsirea infractiunilor de înselăciune în formă continuată, prev. de art. 244 alin. (1) ?i (2) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. – 2 actiuni şi înselăciune, prev. de art. 244 alin. (1) ?i (2) C.pen.,cu aplic. 38 alin. (1) C.pen.. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.01.2023 şi până la data de 01.03.2023 inclusiv.
În baza art. 275 alin. (3) din C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului din oficiu Dosan Maria Lucreţia , în cuantum de 340 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru procuror şi inculpaţi Pronunţată în camera de consiliu astăzi, data de 31.01.2023, ora 16:30.”
Comunicatul IPJ Cluj
”La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Combaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou.
Activitățile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată.
Investigațiile derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, în perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile.
De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înțelegeri nu erau întocmite în fața notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menționate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit.
Cu sprijinul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție, ieri, 30 ianuarie, polițiștii de investigații criminale au efectuat 4 percheziții, la imobilele celor bănuiți, precum și într-un spațiu care era utilizat de aceștia drept birou.
Au fost descoperite și ridicate zeci de sisteme informatice, printre care laptopuri și tablete, telefoane mobile, dar șipeste 7.000 de cartele telefonice, despre care există bănuiala că ar fi fost sau urma a fi utilizate la comiterea unor fapte de înșelăciune similare.
De asemenea, au fost ridicate sume și înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei.
În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbați, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, față de aceștia, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.”