fbpx

Ce măsuri de siguranță au pregătit Jandarmeria și IPJ Cluj pentru UNTOLD 2023 – VIDEO

Măsuri de siguranță la UNTOLD 2023: Peste 1600 de polițiști, jandarmi și pompieri pe zi, 20 de câini de serviciu pentru detectarea drogurilor și explozibililor, plus 800 de agenți de la firma de pază.

Colonelul Florin Clițan, comandantul Grupări Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca a spus că UNTOLD-ul este ”cea mai mare provocare din an” pentru unitatea pe care o conduce.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Clițan, a declarat, marți, că, în plus, vor fi aduși 20 de câini de serviciu, pentru detectarea drogurilor și explozibililor.

”Am luat toate măsurile astfel încât festivalul Untold să se desfășoare în condiții de deplină siguranță. Măsurile sunt în sistem integrat și vom avea un număr foarte mare de efective, peste 1600 de polițiști, jandarmi și pompieri pe zi, 20 de câini de serviciu, pentru detectarea drogurilor și explozibililor, la care se adaugă 800 agenți de la firma de pază. De asemenea, vor fi prezente structuri anti-teroriste și pirotehnice”, a spus Clițan.

Adjunctul șefului IPJ Cluj, comisar -șef Constantin Ilea a spus că își dorește ”să păstrăm renumele de cel mai sigur festival”.

Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a precizat că ”vom verifica fiecare vendor”

Directorul de comunicare al UNTOLD, Edy Chereji a precizat că vor fi instalate ”bariere fonice la fiecare scena îndreptată spre locuințe”

La Poliția Cluj s-au înregistrat până acum 14 sesizări cu privire la achiziționarea de bilete validate deja.

Comisarul Ilea a spus despre perchezițiile de azi la traficanții de droguri că ”încercăm să reducem cât mai mult oferta”.

CEA MAI MARE SCENĂ PRINCIPALĂ DIN ISTORIA UNTOLD

Producția de anul acesta este impresionantă. Festivalul se întinde pe o suprafață de 235.000 de metri pătrați și așteaptă sute de mii de participanți în cele 4 zile și 4 nopți de magie. Peste 15.000 de oameni din peste 20 de țări construiesc acum lumi și decoruri poveste pe stadionul Cluj Arena și împrejurimi.

Scena principală va avea peste 900 de metri pătrați de ecran LED, 32 de metri înălțime, 110 metri lățime și 30 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 500 de tone, iar acoperișul are o deschidere de 24 de metri. Peste 1250 de jocuri de lumini vor colora stadionul Cluj-Arena în toate zilele și nopțile de festival. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Tema UNTOLD 2023 este ,,The Light Phoenix” și va fi regăsită în decorurile de pe stadion și pe mainstage. O sclipire magică face ca portalul dintre lumea reală și lumea imaginară să devină invizibil și odată ce această sclipire se aprinde, fiecare este cuprins de această bucurie pură. Toate acele mici particule se transformă în ceva spectaculos: un vortex de lumini, unice în felul lor, aflate într-o continuă interacțiune pentru a crea cu adevărat special: un PHOENIX în cele mai vii culori.

Vor fi scene impresionante și music spots speciale, peste 50 de vendori cu mâncare și băuturi, un fashion corner denumit Designers’ Nest, zeci de activări ale partenerilor, personaje magice, animatori și dansatori care vor defila prin festival, precum și multe surprize.

OBIECTE INTERZISE ÎN FESTIVAL

            Organizatorii UNTOLD reamintesc că obiectele interzise în festival sunt următoarele: droguri, alcool, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice inflamabile, rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm X 21 cm X 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, bannere susținute de bețe, scaune, lanțuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detașabile, orice tip de obiecte care pot răni.

       Este permis accesul cu medicamente însoțite de prescripție medicală, insulină, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar dacă posesorii prezintă o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia și în cantitatea maximă recomandată zilnic.

           Pe zona de supraveghere video și monitorizarea accesului, Konica Minolta România va fi partener oficial al festivalului UNTOLD, pentru al treilea an consecutiv. Compania deține în portofoliu sisteme de supraveghere video MOBOTIX și soluții de analiză video avansată pentru un spectru larg de activități și domenii. Una dintre aplicațiile de analiză video, Area Counter, cu capacitate de detectare a numărului de persoane la intrări, ieșiri sau în spațiile aglomerate, va fi utilizată pe toată durata festivalului. Konica Minolta va implementa pentru UNTOLD o versiune personalizată a acestei aplicații, care poate răspunde cerințelor de organizare a unui eveniment cu un număr mare de participanți. Totodată, pentru organizarea festivalului, Konica Minolta va pune la dispoziție echipamente multifuncționale și soluții optimizate de printare.

Comments

comentarii

Rapid-CFR Cluj, ultimul meci din etapa a 10 a Superligii, disputat pe terenul echipei giuleștene, s-a încheiat cu scorul 3-1.... Citește mai mult
Într-un spațiu inedit, amenajat în pepiniera Iulius din complexul USAMV Borhanci, pasionații de jazz și iubitorii de muzică au fost martorii unei experiențe muzicale intime în acest weekend, în cadrul  Pop-up Jazz Club (PJC).... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!